LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Cadillac Escalade

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Cadillac Escalade
Dupa aproximativ sapte ani de activitate, actualul Cadillac Escalade a ajuns la finalul carierei sale. O noua generatie a popularului SUV american a fost dezvaluita chiar in cursul zilei de ieri si, dupa o prima privire aruncata asupra acesteia, putem spune ca se bucura de mai toate caracteristicile necesare pentru a deveni un succes real.
Distribuie pe Facebook

Sa o luam insa cu inceputul, si anume cu aspectul exterior.

Dupa cum se poate observa si in primele fotografii oficiale facute publice de constructorul american, noul Cadillac Escalade reprezinta o evolutie semnificativa si remarcabila comparativ cu generatia anterioara, popularul SUV de peste Ocean iesind acum in evidenta mai mult printr-o eleganta debordanta decat prin acele insusiri ostentative ce caracterizau vechiul model.

Cadillac Escalade

Asadar, partea frontala a fost complet redesenata, punctul principal de atractie regasindu-se aici in persoana blocurilor optice alungite si inzestrate cu tehnologia LED. Grila radiatorului pastreaza in continuare dimensiuni mai mult decat generoase (a se citi exagerate), insa modificarile operate de designerii americani sunt oarecum de bun augur.

De asemenea, exagerate ar putea parea - cel putin pentru unii, si noile blocuri optice posterioare, acestea ocupand ceva mai bine din jumatate din inaltimea totala a SUV-ului de peste Ocean. Forma lor si LED-urile din dotare vor transforma insa Cadillac-ul Escalade intr-un adevarat spectacol de lumini la lasarea serii. Cel putin atunci cand va fi privit din spate.

Cadillac Escalade

In plus, fiind vorba de un automobil american, cea mai noua generatie a popularului SUV american nu duce lipsa nici a unor ornamente cromate sau a unor jante uriase, de pana la 22 inci.

Dar principala surpriza se regaseste la nivelul interiorului.

Poate ca noul Cadillac Escalade se poate lauda la exterior cu un aspect mai elegant si mai rafinat ca oricand, insa adevarul este ca SUV-ul american impresioneaza cu adevarat abia cand ne mutam la nivelul cockpitului.

Cadillac Escalade

Asa cum am precizat si la inceputul acestei luni, ultima generatie a popularului SUV de peste Ocean se bucura de un interior imbunatatit considerabil, ce aduce in prim plan o plansa de bord al carei design preia numeroase inspiratii de la modelele ATS, CTS si, nu in ultimul, XTS. Dar nu aspectul este neaparat cel care te surprinde, ci materialele, respectiv tehnologia inglobata aici.

Intr-o alta ordine de idei, noul Cadillac Escalade a fost echipat cu un ecran ce masoara nu mai putin de 12.3 inci si care gazduieste instrumentele de bord digitale - instrumente de bord digitale complet configurabile. De asemenea, ultima generatie a popularului SUV de peste Ocean mai beneficiaza si de un al doilea ecran cu o diagonala de numai opt inci de-aceasta data, folosit pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan toate informatiile vitale, dar si comenzile sistemului CUE.

Cadillac Escalade

Deloc surprinzator, din meniul interior nu lipsesc nici elementele care sa-ti faca viata la bord atat mai usoara, cat si mai confortabila; elemente precum sistemul de navigatie, sistemul multimedia capabil sa citeasca DVD-uri sau Blu-Ray-uri, scaunele reglabile electric, incalzite si ventilate, toate acestea fiind imbracate in piele de cea mai buna calitate, cusuta manual si oferita alaturi de ornamente realizate din lemn autentic.

Scurt si la obiect, noul Cadillac Escalade iese in evidenta printr-un interior fara cusur, singurele defecte - daca pot fi numite asa, regasite aici fiind reprezentate de maneta schimbatorului de viteze (nu atat pozitia, cat dimensiunea) si, depinde de la persoana la persoana, de spatiul lasat intre cele doua scaune individuale de pe cel de-al doilea rand - da, stim, spatiul este acolo pentru a facilita accesul catre randul trei de scaune, insa ar fi aratat mai bine daca si-ar fi gasit locul o consola centrala, de exemplu.

Cadillac Escalade

Mai nimic interesant pe plan tehnic...

Asemeni vechiului model, si cea mai noua generatie a SUV-ului Cadillac Escalade este oferita exclusiv in compania unui propulsor cu opt cilindri in V. Un propulsor V8 de 6.2 litri, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan - prin intermediul unei transmisii automate cu sase rapoarte, undeva in jurul a 420 cai putere si 623 Newton-Metri. De asemenea, viitorii cumparatori pot opta atat pentru o versiune cu tractiune spate, cat si pentru o varianta cu tractiune integrala.

Intr-o alta ordine de idei, noul Cadillac Escalade nu reuseste chiar sa impresioneze si atunci cand vine vorba de aspectul tehnic. Desi are la dispozitie motorizari dintre cele mai interesante - iar aici ne referim in special la acel V6 twin-turbo de aproximativ 420 cai putere regasit sub capota modelului Cadillac CTS VSport, dar si o transmisie automata cu opt rapoarte, constructorul american a ales sa nu "riste" si sa mearga pe mana unui motor ridicol pentru ziua de astazi.

Cadillac Escalade

Concluzia?

Chiar daca acest lucru parea greu de crezut in urma cu ceva timp, iata ca a venit si vremea in care popularul Cadillac Escalade sa se remarce prin lux si eleganta, si nu doar prin videoclipurile rapperilor. Daca exteriorul mai are cateva mici scapari ce puteau fi retusate, interiorul este aproape perfect si reuseste sa impresioneze in special prin materialele de inalta calitate folosite - parca nu credeai ca va veni si ziua aceasta, nu?.

Pe plan tehnic... ei bine, noul Cadillac Escalade nu aduce chiar elementele pe care ni le-am fi dorit, popularul SUV american ramanand in trecut "datorita" propulsorului V8 de 6.2 litri si 420 cai putere din dotare. Totusi, desi nu am facut aceasta precizare, ultima generatie a modelului Cadillac Escalade a fost inzestrata cu suspensia Magnetic Ride Control, ceea ce ne starneste curiozitatea cu privire la cum se va comporta in trafic SUV-ul american.

Cadillac Escalade

Asadar, acestea fiind spuse, tu ce parere ai? Merita noul Cadillac Escalade un LIKE pentru interior si exterior sau motorizarea ascunsa sub capota te indreapta catre butonul DISLIKE?

Sondaj

Noul Cadillac Escalade - LIKE ori DISLIKE?

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Cadillac CTS. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Cadillac Escalade
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 8 Octombrie 2013