Costa cu 2.640 de euro mai mult, dar merita banii in plus? Test comparativ intre noul Audi S3 si Volkswagen Golf R

Costa cu 2.640 de euro mai mult, dar merita banii in plus? Test comparativ intre noul Audi S3 si Volkswagen Golf R
  • Costa cu 2.640 de euro mai mult, dar merita banii in plus?
  • Test comparativ intre noul Audi S3 si Volkswagen Golf R
Distribuie pe Facebook

Doua dintre cele mai performante hatchback-uri ale momentului si-au dat intalnire intr-o batalie pe viata si pe moarte. Este duelul dintre noul Audi S3 si Volkswagen Golf R.

Sunt construite pe aceeasi platforma modulara MQB si ofera in standard, fiecare in parte, atat un sistem de tractiune integrala, cat si o transmisie automata cu dublu ambreiaj, in sapte rapoarte. Asemanarile continua sub capota - doar partial, ce este drept, acolo unde un benzinar turbo de doi litri dezvolta 310 CP si 400 Nm in cazul noului Audi S3, respectiv 320 CP si 420 Nm in cazul in care vine vorba despre cea mai recenta generatie a compactei Volkswagen Golf R.

Asa se face ca, in teorie, hot-hatch-ul companiei cu sediul in Ingolstadt accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4.8 secunde, pe cand al sau adversar mai mult sau mai putin direct din Wolfsburg are nevoie de 4.7 secunde pentru a rezolva ecuatia respectiva, potrivit producatorului.

Daca mai era nevoie de o asemenea mentiune, atat noul Audi S3, cat si cea mai recenta generatie a compactei Volkswagen Golf R sunt livrate alaturi de diferite elemente restilizate pentru o doza extra de sportivitate - comparativ cu varianta de baza. Cat despre preturile de pornire, situatia de pe piata din Romania se prezinta in felul urmator: 44.308 euro pentru hot-hatch-ul din Ingolstadt si 41.667 de euro pentru rivalul aflat in gama marcii din Wolfsburg.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 14 Aprilie 2021