Topul celor mai bune cauciucuri de iarna

Topul celor mai bune cauciucuri de iarna
Daca tot ne apropiem de obligativitatea de a avea masina dotata cu asa ceva, ar fi bine sa stim care sunt cele mai bune cauciucuri de iarna. Iata un top realizat in urma unor sondaje de catre un site din Statele Unite. Anvelopele au fost sortate in functie de mai multi factori, printre care se numara si tractiunea in conditii uscate, de zapada sau pe asfalt umed.
Distribuie pe Facebook

In urma unui sondaj online, in cadrul unei uriase comunitati de soferi, pe un esantion semnificativ de peste 10.000 de oameni, iata care sunt cele mai bune anvelope destinate sezonului rece.

Criteriile dupa care au fost date notele acestor cauciucuri sunt urmatoarele:

1. Daca utilizatorul ar cumpara din nou acelasi cauciuc.

2. Comportament la acvaplanare.

3. Tractiunea pe asfalt umed.

4. Stabilitatea in viraje.

5. Tractiunea pe uscat.

6. Raspunsul directiei.

7. Tractiunea pe zapada putina.

8. Tractiunea pe zapada adanca.

9. Tractiunea pe gheata.

10. Confortul in mers.

11. Nivelul de zgomot produs in mers.

12. Gradul de uzura.

In urma acestor criterii, utilizatorii au acordat note si s-a realizat o medie. In final, notele pentru fiecare din cele 12 criterii de mai sus au fost adunate, iar anvelopele cu cele mai mari note au fost considerate si cele mai bune. Prin urmare, se pare ca Michelin Pilot Alpin PA3 este anvelopa de iarna cea mai buna. Nu este insa cea mai ieftina anvelopa, pretul unui astfel de cauciuc incepand de la 700 de lei in Romania. Pe locul doi se situeaza Dunlop SP Winter Sport 3D. Acestea sunt ceva mai accesibile, costand in jur de 300 de lei/bucata pentru Dacia Logan. Pe locul al treilea se afla Pirelli Winter 210 Sottozero, care are un pret incepand cu 400 de lei pentru dimensiunea de 15 toli, destinata Daciei Logan. Iata mai jos topul complet al celor mai bune cauciucuri de iarna:

1. Michelin Pilot Alpin PA3

2. Dunlop SP Winter Sport 3D
3. Pirelli Winter 210 Sottozero
4. Goodyear Eagle Ultra Grip GW3
5. Dunlop SP Winter Sport M3
6. Bridgestone Blizzak LM-25
7. Michelin Primacy Alpin PA3
8. Pirelli Winter 240 Sottozero
9. Michelin Pilot Alpin PA
10. Bridgestone Blizzak LM-22
11. Continental ContiWinterContact TS810
12. Continental ContiWinterContact TS810 S
13. Bridgestone Blizzak LM-60

14. Goodyear Ultra Grip Performance

Din pacate, calitatea nu face intotdeauna obiectul unei achizitionari de anvelope, in Romania. Mai mult conteaza pretul acestora. Prin urmare, daca ai nevoie de anvelope pe 15 inci, 4Tuning iti recomanda anvelope de iarna cu preturi intre 100 si 200 de lei/bucata, din SHOP 4tuning!

Distribuie pe Facebook
mai multe