Delahaye USA Bugnaughty 2015 omagiaza designul 'teardrop' initiat de Figoni

Delahaye USA Bugnaughty 2015 omagiaza designul 'teardrop' initiat de Figoni
  • Masina are spatele de Auburn Boat-tail
  • Motorizarea poate fi aleasa de catre cumparator
  • La cheie, acest automobil costa 300.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

O companie numita Delahaye USA produce automobile noi cu design clasic. Ultima lor realizare, numita Bughnaughty, este inspirata de epoca automobilelor cu caroserii realizate special in ateliere precum Figoni et Flaschi sau Saoutchik. Indiferent de critici, cert este ca un asemenea automobil extrem de frumos reuseste sa ne faca ziua mai buna.

Dupa ce au mai realizat un proiect numit Pacific, inspirat de celebrul Bugatti Atlantic Type 57S din 1937 ce-i apartine lui Ralph Lauren si un proiect numit Bugnotti, realizat tot pentru a omagia masinile cu design "teardrop", iata ca ultima productie a celor de la Delahaye USA tot reuseste sa ne uimeasca. Ultimul lor proiect poarta numele de Bugnaughty si se defineste ca fiind un exercitiu de imagine care foloseste elementele anilor '30 de la marci precum Delahaye, Auburn si Bugatti.

Delahaye USA Bugnaughty

Americanii si-au propus sa aduca elementele celor mai frumoase masini din lume intr-o singura platforma. Motiv pentru care s-au inspirat din partea dorsala a unui Auburn Boat-tail Speedster din 1929 al carui design poarta semnatura originala a lui Alan Leamy si Vince Gardner. Aripile uriase inchise, fara a avea vizibilitate la roti, sunt direct inspirate de la designul celebrilor carosieri Figoni et Falaschi, in special modelul Delahaye Type 135 din 1935. Grila frontala seamana cu cea de la un Bugatti Type 57S din 1937, in timp ce ornamentul de capota este frumoasa barza, originara la brandul disparut Hispano Suiza. Stopurile in forma de racheta sunt inspirate de un Hudson din 1937, fiind de fapt niste ornamente de capota intoarse la 180 de grade. Evacuarea cu 8 iesiri te poarta cu gandul la masinile Bugatti, intregul design fiind de fapt un omagiu al automobilelor italiene modificate de Figoni et Falaschi in anii '30.

Delahaye USA BugnaughtyAuburn Boat-tail SpeedsterDelahaye USA BugnaughtyDelahaye 165 Figoni et FalaschiDelahaye USA BugnaughtyDelahaye 135 Figoni et Falaschi

La exterior, acest Bugnaughty are ornamente realizate manual de catre Tommy Caruso si Mark Barton, doi lucratori in metal cu tehnici medievale. Sasiul este din otel cu brate rectangulare si are suspensie independenta pe fata cu punte spate de Ford. Amortizoarele sunt pneumatice si cu ajutorul lor se poate modifica garda la sol. Motorul este un V8 de la Ford cu transmisie automata C4. Soferul mai beneficiaza de servo-frana si servo-directie, iar la interior totul este acoperit de piele, presuri din lana si ornamente cromate.

Delahaye USA Bugnaughty

Acest model, la fel ca si celelalte doua proiecte pe care le vinde Delahaye USA, poate fi achizitionat ca masina terminata pentru suma de 300.000 de dolari sau ca un kit ce poate fi realizat acasa de catre cei mai indemanatici. Proprietarul poate opta pentru diferite modele, optionale, transmisii si culori diferite. Un lucru foarte bun, daca ne gandim ca renasterea automobilelor clasice este in crestere. Dar nu gasesti peste tot masinile originale din anii '30, cu niste caroserii realizate de Figoni, la astfel de preturi. Cine nu are cateva milioane bune ca sa-si cumpere originalul, poate apela la astfel de producatori care vor sa pastreze vie imaginile acestor masini atemporale.

Delahaye USA BugnaughtyDelahaye USA BugnaughtyDelahaye USA Bugnaughty

Delahaye USA Bugnaughty

Delahaye USA Bugnaughty

Delahaye USA Bugnaughty

Delahaye USA Bugnaughty

Delahaye USA Bugnaughty

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Delahaye USA Bugnaughty
mai multe