Americanii mai au de invatat. Asa trebuie sa se comporte o masina sigura in caz de impact

  • Noul Volvo S90 a obtinut punctajul maxim de cinci stele la testele de siguranta EuroNCAP
  • Automobilul suedez a reusit un procentaj de 95% la categoria Protectia Adultilor
  • Sistemele de siguranta activa au fost recompensate cu 11.2 punct pentru performanta lor
Distribuie pe Facebook

Demonstratia in cauza ne este oferita de noul Volvo S90, a carei performanta a fost recompensata de juriul EuroNCAP cu punctajul maxim de cinci stele.

La numai o singura saptamana de la introducerea unei versiuni imbunatite, generatia cu numarul sase a legendarului Ford Mustang a revenit in lumina reflectoarelor.

Dar nu asa cum si-ar fi dorit, muscle car-ul american fiind aspru criticat de intreaga Europa dupa ce a reusit sa obtina doar doua stele la testele de siguranta marca EuroNCAP.

Fiindca apele s-au mai linistit intre timp, astazi putem spune intr-un final ca in cadrul respectivei sesiuni... de toti peretii institutiei cu pricina a mai fost lovit si noul Volvo S90.

Rezultatul? Un deloc surprinzator 'cinci stele', automobil suedez reusind un procentaj de 95% - sinonim cu 36.2 puncte, pentru protectia acordata pasagerilor adulti.

Cat despre celelalte trei incercari prin care masina scandinava a fost trecuta, ei bine... situatia sta in felul urmator:

  • un procentaj de 80%, sinonim cu 39.3 puncte, pentru protectia acordata copiilor aflati la bord;
  • un procentaj de 76%, sinonim cu 32.3 puncte, pentru protectia acordata pietonilor luati pe capota;
  • un procentaj de 93%, sinonim cu 11.2 puncte, pentru performanta sistemelor de siguranta activa.

La final, in cazul in care te intrebai, reamintim ca noul Volvo S90 porneste in Romania de la 50.105 euro si ofera in versiunea de baza o motorizare 2.0 diesel de 190 cai putere.

Printre dotarile regasite in pachetul standard pus la dispozitie de automobilul suedez se numara si tapiteria din piele, ceasurile de bord digitale sau climatizarea automata

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici scaunele reglabile electric, blocurile optice echipate cu tehnologia LED sau ecranul tactil de tip tableta, cu o diagonala de 9 inch.

Avem, de asemenea, si cotiere fata / spate, lumini ambientale, volan multifunctional, plus diverse sisteme de siguranta pasiva si activa - precum airbag-uri, cruise control adaptiv sau City Safety.

Volvo S90 - Galerie Foto

Volvo S90 - Galerie Foto

Volvo S90 - Galerie Foto

Volvo S90 - Galerie Foto

Volvo S90 - Galerie Foto

Volvo S90 - Galerie Foto

Volvo S90 - Galerie Foto

Volvo S90 - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (89) Poze Volvo S90 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 27 Ianuarie 2017