Cine ar fi crezut? O Kia este, pentru prima oara, Masina Anului in Europa! Nemtii nici macar n-au ajuns in finala

Cine ar fi crezut? O Kia este, pentru prima oara, Masina Anului in Europa! Nemtii nici macar n-au ajuns in finala
  • Cine ar fi crezut?
  • O Kia este, pentru prima oara, Masina Anului in Europa!
  • Nemtii nici macar nu au prins podiumul
Distribuie pe Facebook

Pe piata din Romania, preturile de vanzare pornesc de la aproximativ 47.993 euro - conform configuratorului oficial.

Anuntata la inceputul primaverii trecute, prima electrica asamblata de Kia pe o platforma dedicata a reusit sa cucereasca o lume intreaga. Inclusiv juriului celebrei competitii Car of the Year s-a aratat impresionat de caracteristicile noului EV6 - care a primit, dupa diferite dezbateri, mult ravnita titulatura (de) Masina Anului 2022 in Europa.

Insotita de un punctaj de 279 de puncte, aceasta a batut Renault Megane E-Tech - care a ocupat a doua treapta a podiumului, cu 265 de puncte, se precizeaza intr-un comunicat de presa publicat cu doar cateva momente in urma.

Kia EV6 - Galerie foto

Kia EV6 - Galerie foto

Urmatoarea pozitie a clasamentului - a treia la numar, daca mai era cumva nevoie de o asemenea mentiune, i-a revenit primei electrice asamblate de Hyundai pe o platforma dedicata, ce s-a aflat la mai putin de cinci puncte de locul doi. Dupa ce a fost recompensata pentru caracteristicile sale, de juriul Car of the Year, cu 261 puncte.

Respectiva competitie nu s-a incheiat deloc bine pentru Peugeot 308, Skoda Enyaq, Ford Mustang Mach-E si Cupra Born, notate - dupa cum urmeaza, cu doar 191, 185, 150 si 144 de puncte, potrivit aceluiasi comunicat de presa.

Daca ne intoarcem la noul EV6, prima Kia incoronata Masina Anului in Europa este comercializata pe piata din Romania la preturi ce pornesc de la aproximativ 47.993 de euro. Multumita programului Rabla Plus insa, nota minima de achitat va cobori semnificativ, pana la 36.254 euro, reiese din datele aflate pe site-ul importatorului local.

Kia EV6 - Galerie foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (114) Poze Kia EV6 - Galerie foto
mai multe