Noul Citroen C3 2017 vine cu camera de bord integrata si probabil cel mai reusit interior din segment

Noul Citroen C3 2017 vine cu camera de bord integrata si probabil cel mai reusit interior din segment
  • Cel mai puternic motor va avea 110 cp
  • AirBumps, tehnologia de siguranta de pe C4 Cactus
  • In primavara lui 2017 se va pune in vanzare
Distribuie pe Facebook

Segmentul masinilor subcompacte tocmai e pe cale sa devina cu adevarat competitiv. Marca franceza Citroen a prezentat publicului primele imagini si detalii ale noului C3, o masina plina de tehnologie care promite sa se ia la tranta cu Fiesta, Polo, Micra sau Corsa.

Dupa ce am vazut la inceputul saptamanii un teaser pentru noua generatie de Citroen C3, dar si dupa ce au aparut pe net cateva poze scapate inainte de lansarea oficiala, iata ca, francezii au prezentat oficial noul model. E vorba de un nou Citroen C3 model 2017, care va debuta public in carne si oase la inceputul anului viitor. Dar pana atunci, noul C3 ni se arata in cateva imagini mai mult decat suficiente.

Citroen C3 2017 este al doilea model, dupa C4 Cactus lansat acum doi ani, care ne arata ce planuri are Citroen cu privire la designul modelelor sale. E clar ca asemanarea cu C4 Cactus este uriasa, acest C3 parand sa fie un Cactus ceva mai mic. Faruri asemanatoare, laterale dotate cu sistemul AirBumps ca si C4, vopsea in doua nuante si asa mai departe.

Citroen C3 2017

Citroen C3 2017

Oricum, la exterior, noul C3 pare sa fie o masina extraordinar de bine facuta si atragatoare. Cu diverse elemente care parca vor sa transforme mica citadina intr-un crossover, cu jante mari si bare de protectie uriase, micul C3 vrea sa aduca ceva nou in segmentul, oarecum anost, al masinilor subcompacte. De fapt, acest nou look, impreuna cu o multitudine de culori nebune diferite, dar si cu o sumedenie de posibilitati de personalizare, vor face, incet-incet, din masina franceza una de cult.

Citroen va comercializa micul C3 intr-una din cele 36 de combinatii de culori la exterior, iar la interior vor fi la alegere 4 teme. De exemplu, Urban Red ii va aduce clientului care va alege aceasta tematica un bord rosu si cusaturi rosii. Printre altele... In rest, ceasurile de bord sunt conventionale, nu digitale ca la C4 Cactus, ecran cu functie tactila si un volan sport. Oricum, la interior e clar ca Citroen si-a dorit acelasi lucru: cat mai putine butoane.

Citroen C3 2017

Citroen C3 2017Citroen C3 2017

Printre dotarile tehnologice cu care poate fi comandat micul C3 incepand cu anul viitor se numara o camera de bord numita ConnectedCam, care se foloseste de GPS si de conexiunea la internet pentru a transmite imagini printr-un singur click. De exemplu, daca vezi ceva interesant in fata, poti sa faci poze sau, daca masina este oprita, poti face chiar clipuri de maximum 20 de secunde. Din pacate, aceasta camera de bord nu va putea fi utilizata ca si camera de trafic...

Noua generatie de Citroen C3 va fi disponibila cu 5 motorizari: 3 pe benzina, cu puteri cuprinse intre 68 si 110 cp, dar si doua dieseluri, BlueHDI, de 75i s 100 cp. La acestea vor fi cuplate transmisii manuale cu 5 trepte sau automate cu 6 trepte, in functie de nevoile celui de la volan.

Citroen C3 2017

Citroen C3 2017Citroen C3 2017Citroen C3 2017

Momentan, cam astea sunt informatiile cu privire la noul Citroen C3 2017. Insa asteptam pe viitor si cateva clipuri, dar si cateva informatii legate de performanta, cat si despre posibilitatea lansarii unui model nou numit DS3. Care, cu ajutorul unui motor turbo de peste 150 cp, ar putea sa devina o masina demna de luat in calcul si de catre barbati, nu doar de femei.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Citroen C3 2017
mai multe