Secretele noului Koenigsegg One:1 - Motorizarea V8 twin-turbo de 1 MegaWatt

Secretele noului Koenigsegg One:1 - Motorizarea V8 twin-turbo de 1 MegaWatt
  • Noul Koenigsegg One:1 ascunde sub capota un V8 twin-turbo de 5.0 litri
  • Valorile maxime numara un total de 1.341 cai putere si 1.371 Newton-Metri
  • Supercarul suedez este singura masina de productie ce ofera 1 MegaWatt
Distribuie pe Facebook

Echipat cu un propulsor V8 twin-turbo capabil produca nu mai putin de 1 MegaWatt, noul Koenigsegg One:1 nu are nici o problema in a se identifica drept cel mai puternic model de serie oferit vreodata. Obtinerea unor valori maxime precum 1.341 CP si 1.371 Nm nu a fost insa o sarcina deloc usoara, dupa cum ne explica si fondatorul companiei suedeze de supercaruri intr-un scurt material video.

Chiar daca se poate lauda cu una dintre cele mai avansate suspensii din intreaga industrie auto - acelasi lucru fiind valabil chiar si atunci cand vine vorba de aspectul aerodinamic, principala atractie a noului Koenigsegg One:1 este reprezentata de departe de motorizarea V8 twin-turbo ce livreaza rotilor spate un total de 1.341 de cai putere si 1.371 de Newton-Metri.

Secretul din spatele acestor valori maxime de-a dreptul astronomice? Conform lui Christian von Koenigsegg, extremul supercar suedez ascunde sub capota aceeasi unitate de cinci litri precum gama de modele Agera, cu exceptia faptului ca o buna parte dintre internele existente au fost inlocuite cu unele ceva mai performante.

Rezultatul? Pe langa surplusul de 201 CP si 171 Nm, noul Koenigsegg One:1 mai impresioneaza si prin capacitatea de a pune la dispozitia celui aflat la volan peste 70% din valoarea cuplului maxim inca de la pragul celor 3.000 de rotatii pe minut, cei 1.000 de Newton-Metri in cauza fiind disponibili pana la o turatie de 8.000 rpm.

Drept urmare, faptul ca oficialii suedezi estimeaza ca extremul lor supercar are nevoie de numai 20 de secunde pentru a accelera de la 0 la 400 de kilometri pe ora nu ar trebui sa mai surprinda pe absolut nimeni. Asta nu inseamna insa ca nu asteptam cu nerabdare primele teste de performanta realizate in compania noului Koenigsegg One:1.

Pana atunci insa, jurnalistii de la Drive ne ofera un scurt material video in care Christian von Koenigsegg ne vorbeste despre motorul V8 twin-turbo si secretele acestuia.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 2 Aprilie 2014