Christian von Koenigsegg te invita sa descoperi in detaliu noul One:1

Christian von Koenigsegg te invita sa descoperi in detaliu noul One:1
  • Noul si extremul Koenigsegg One:1 a debutat in premiera mondiala la Geneva
  • Impresionantul supercar suedez se poate lauda cu un total de 1.341 cai putere
  • Acceleratia de la 0 la 400 km/h se realizeaza in aproximativ 20 de secunde
Distribuie pe Facebook

Christian von Koenigsegg ne dezvaluie cateva dintre secretele (inca) ascunse ale celui mai puternic automobil de serie din lume, noul Koenigsegg One:1.

A debutat in premiera mondiala chiar la inceputul acestei luni, reusind sa atraga toate privirile asupra sa inca de la prima aparitie. Iar motivele sunt lesne de inteles: multumita kitului aerodinamic realizat din fibra de carbon, capabil sa genereze o forta de apasare de pana la 830 de kilograme, noul Koenigsegg One:1 se poate lauda cu unul dintre cele mai agresive design-uri vazute vreodata, supercarul suedez bucurandu-se de toate detalii vizuale necesare pentru a fi confundat cu un automobil de curse.

Spre deosebire insa de o masina destinata competitiilor cu motor, noul Koenigsegg One:1 este livrat impreuna cu o motorizare capabila sa genereze de aproximativ doua ori mai multa putere. Altfel spus, sub capota extremului supercar suedez se regaseste un V8 twin-turbo de cinci litri si aproximativ 1.341 CP, valoare ce-i confera acestuia titlul de primul si singurul automobil de productie din lume care beneficiaza de 1 Megawatt putere! Iar vestile bune nu se opresc aici, noul Koenigsegg One:1 impresionand, de asemenea, si prin raportul sau de 1 CP per kg.

Alte detalii demne de toata atentia noastra includ transmisie cu sapte rapoarte si dublu-ambreiaj, diferential electronic, suspensie ajustabila, plus un sistem de franare de inalta performanta, dotat cu discuri carbon-ceramice de 397, respectiv 380 milimetri si etriere cu sase, respectiv patru pistonase. Din pacate, cifrele exacte aflate in stransa legatura cu reprizele de acceleratie sau viteza maxima nu se cunosc la acest moment, oficialii Koenigsegg estimand insa ca noul One:1 are nevoie de circa 20 de secunde pentru a rezolva ecuatia 0 - 400 km/h, acul vitezometrului urmand a-si continua apoi incursiunea pana la si chiar dupa pragulor celor 440 de kilometri pe ora.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 26 Martie 2014