A testat, in sfarsit, masina pe care Kia o lauda ca-i mai rapida decat Porsche, Ferrari si Lamborghini. "Ar trebui sa mergi direct si s-o cumperi"

A testat, in sfarsit, masina pe care Kia o lauda ca-i mai rapida decat Porsche, Ferrari si Lamborghini. "Ar trebui sa mergi direct si s-o cumperi"
  • A testat, in sfarsit, masina pe care Kia o lauda ca-i mai rapida decat Porsche, Ferrari si Lamborghini
  • "Ar trebui sa mergi direct si s-o cumperi"
Distribuie pe Facebook

In configuratia de top, cu doua motoare si 585 de cai pe ambele punti, prima generatie a gamei cunoscute sub numele de EV6 are nevoie de 3.5 secunde pentru a rezolva ecuatia 0 - 100 de kilometri pe ora.

Prezentata publicului larg la inceputul primaverii anului 2021, prima electrica pe care compania Kia o construieste exclusiv pe o platforma destinata masinilor pe baterii stie, cu siguranta, cum sa iasa in evidenta. Privita de la exterior spre interior, gama comercializata de producatorul asiatic sub denumirea de EV6 se remarca in special prin perechea de blocuri optice frontale supradimensionate si ornamentele din plastic lucios de la nivelul aripilor laterale, insa nici stopurile inguste, unite cu o banda iluminata de LED-uri, nu vor trece neobservate.

Kia EV6 - Poze noi

Lista atractiilor principale cuprinde inclusiv un set de jante cu diametrul de pana la 21 de inch, dar si doua display-uri uriase pentru afisarea tuturor informatiilor, plus instrumente de bord digitale si configurabile, climatizare cu reglare automata a temperaturii si anumite comenzi tactile, materiale reciclate s.a.m.d.

Daca vine vorba, in schimb, despre reteta caracteristica departamentului tehnic, ei bine, prima electrica pe care compania Kia o construieste exclusiv pe o platforma destinata masinilor pe baterii ofera unul sau doua motoare si pana la 585 de cai pe ambele punti. Suficient pentru ca, cu pedala de acceleratie la podea, sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora sa nu dureze decat 3.5 secunde si pentru ca gama comercializata de producatorul asiatic sub denumirea de EV6 sa bata pe 400 de metri Porsche, Ferrari si Lamborghini, printre altele.

Nota de plata specifica pietei din Romania porneste de la suma de 47.993 de euro, viitorii clienti urmand a se bucura de o reducere de 12.715 de euro, in cazul in care adunam discount-ul oferit de importatorul local cu prima de casare si eco-tichetul disponibil prin intermediul programului Rabla Plus, daca mai trebuia precizat.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Kia EV6 - Poze noi
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 23 Septembrie 2021