Bentley cheama in service 27.640 de vehicule din cauza unor probleme electrice

Bentley cheama in service 27.640 de vehicule din cauza unor probleme electrice
  • Rechemarea nu are legatura cu masinile Volkswagen
  • Problema este de la cablul bateriei
  • In 2014, Bentley a vandut 11.020 de unitati la nicel global
Distribuie pe Facebook

Publicatia britanica Business Insider citeaza agentia Reuters si spune ca Bentley, o marca a grupului Volkswagen suprasaturat de problemele scandalului Dieselgate, va chema inapoi in service 27.640 de automobile.

Marca de lux a grupului Volkswagen, Bentley, a facut anuntul astazi despre rechemarea unui numar de automobile. E vorba de 27.640 de masini vandute in ultimii ani, modele inca necunoscute, care se pare ca au un defect de fabricatie pe partea electrica. Mai exact, cu cablurile electrice ale bateriei care se pare ca nu sunt prinse corespunzator.

Numarul de automobile Bentley care vor fi chemate in service este mai mult decat dublul vanzarilor pe care compania britanica le-a inregistrat in 2014, cand a vandut un total de 11.020 unitati la nivel mondial, dintre care 5.906 doar in China, piata de pe locul 2, dupa Statele Unite, pentru Bentley. Cu alte cuvinte, este un recall urias.

Oficialii Bentley au mai declarat ca acest recall nu are nicio legatura cu alte rechemari pe care le fac "colegii" de grup Volkswagen, Audi, Seat si Skoda. Este vorba de cele 11 milioane de masini dotate cu motoarele TDI de 1.2, 1.6 sau 2.0 litri care au instalat softul minicinos care pacaleste testele de emisii. Rechemarea acestor masini Bentley este una voluntara care inca nu poate fi legata nici macar de vreun accident sau incendiu. Ci este o problema semnalata de cativa clienti, asa ca e normal ca Bentley sa rezolve acest defect de fabricatie.

Sursa: www.BusinessInsider.com

Distribuie pe Facebook
mai multe