Skoda ar putea avea probleme mari in Anglia din cauza scandalului Dieselgate

Skoda ar putea avea probleme mari in Anglia din cauza scandalului Dieselgate
  • Skoda ar putea fi acuzata de Departamentul pentru Transporturi din Marea Britanie
  • Agentia pentru Certificarea Automobilelor a dat aprobarea mai multor modele Skoda, cu motorul EA189 sub capota, sa circule pe drumurile publice din Regat
  • Purtatorul de cuvant al constructorului a declarat ca Departamentul pentru Transporturi nu a trimis nicio notificare constructorului ceh
Distribuie pe Facebook

Dupa ce compania mama, Volkswagen, a declansat unul dintre cele mai mari scandaluri din lumea auto, Skoda ar putea fi acum "persecutata" de Departamentul pentru Transport din Marea Britanie, pentru partea ei de vina.

Autoritatea engleza a declarat ca deocamdata analizeaza daca producatorul ceh de automobile a mintit sau a ascuns unele informatii cu privire la masinile trimise Agentiei pentru Certificarea Automobilelor (VCA) pentru a primi aprobarea de circulatie pe drumurile din Regat.

VCA-ul a certificat mai multe modele Skoda care aveau motorul problema EA189, precum Superb, Octavia si Yeti cu propulsoare de 2.0 litri, Fabia, Rapid, Octavia, Yeti si Superb cu motoare de 1.6 litri si modele Fabia si Roomster cu propulsoare de 1.2-litri sub capota.

Purtatorul de cuvant al constructorului ceh de automobile a declarat ca Departamentul pentru Transporturi nu i-a notificat despre o posibila ancheta si ca Skoda coopereaza in continuare cu autoritatile in domeniu.

Recent, Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania a fost de acord cu solutiile tehnice propuse de constructorul german Volkswagen pentru remedierea a 1.1 milioane de vehicule afectate de scandalul Dieselgate.

Din data de 4 Mai, Volkswagen a remediat problema emisiilor la doar 2.000 din totalul de 1.2 milioane de vehicule inregistrate in Anglia.

Agentia pentru Certificarea Automobilelor discuta deocamdata despre asemenea solutii si in cazul Skoda, dar nu a fost luata nicio decizie finala in aceasta privinta.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Iunie 2016