Presedintele Obama ramane suspendat in limuzina de 3 milioane de dolari

Presedintele Obama ramane suspendat in limuzina de 3 milioane de dolari
O intamplare cel putin hilara s-a intamplat la ambasada americana din Dublin, zilele trecute. Presedintele american, Barack Obama a iesit la bordul limuzinei sale de cateva milioane de dolari, pe poarta ambasadei, insa masina a ramas suspendata. Iata dovada ca cea mai sigura masina din lume la ora actuala poate fi usor "dovedita" de un obstacol minor. Bine ca nu ajunge si prin Romania, in turul sau European, pentru ca Obama ar ramane cu siguranta suspendat in prima groapa sau limuzina blindata ar ramane linistita fara cel putin o roata, la contacul cu un canal care a avut, candva, capac...
Distribuie pe Facebook

Obama ramane suspendat 1

Obama ramane suspendat 2

Iata cateva detalii despre masina presidentiala, cea mai sigura masina din lume cu care se plimba cel mai puternic om de pe planeta:

Rezervor: Este blindat si etanseizat cu o spuma speciala care impiedica bazinul sa explodeze in cazul in care se trage asupra masinii.

Habitaclu: Aici stau presedintele si alti trei pasageri. Doar presedintele american are la dispozitie un buton cu ajutorul caruia poate lasa geamul in jos, precum si un alt buton de panica.

Portierele: Sunt blindate puternic. Armura, aflata in caroserie masoara 20,3 cm si cantareste cat usa unui avion Boeing 757.

Portbagaj: Dotat cu butelii de oxigen si un sistem de stingere automata a incendiilor.

Locurile din spate: Scaunul pe care sta tot timpul presedintele are telefon prin satelit unicat in lume si linie directa cu vicepresedintele si cu Pentagonul.

Accesorii de aparare: "Bestia" e echipata cu camere de filmat cu infrarosu si cu pistoale mitraliera la indemana.

Sasiu: Din otel ranforsat, care face fata atacului cu bombe sau cu grenade aruncate dedesubt- nu se deformeaza deloc.

Soferul: Cel care conduce masina e antrenat de Serviciile Secrete sa faca fata celor mai crunte conditii posibile.

Parbrizul: Rezista la gloante de orice calibru. Geamul din dreptul soferului se deschide doar 7,62 cm, pentru plata unor taxe de drum sau pentru o conversatie cu un agent care de obicei alearga pe langa masina, in vizitele oficiale.

Caroseria: Armura de 12,7 cm grosime. Este o combinatie din otel ranforsat, aluminiu, titaniu si ceramica. Aceasta din urma fragmenteaza si impiedica patrunderea oricarui tip de proiectil.

Compartimentul soferului: Volanul este standard, dar la bord se afla sisteme de comunicare si navigatie complexe, precum si un sistem de detectare si de urmarire.

Cauciucurile: Pot parcurge orice distanta dezumflate si sunt intarite cu kevlar (material rezistent la gloante). Nu pot fi taiate sau intepate. Au in interior sarme de otel care permit masinii sa demareze in tromba chiar daca rotile au fost sparte.

- Producator: General Motors-Cadillac; modelul a fost comandat anul trecut, in primavara

- Pret: Peste trei milioane $
- Lungime: 5,48 metri
- Inaltime: 1,77 m
- Greutate: 8 tone
- Motor: Diesel, 6,5 l
- Viteza maxima: 100 km/h
- Acceleratie: De la 0-100, 15 secunde
- Consum: 30 l/100 km
- Scaune: maximum 7 persoane

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 24 Mai 2011