Atentie soferi! Politia are masini cu radar ce par a fi civile

Atentie soferi! Politia are masini cu radar ce par a fi civile
  • Masinile au numere normale, nu de MAI
  • In Bucuresti a fost montat un aparat radar si pe un BMW E46
  • Legea permite montarea aparatelor pe vehicule normale
Distribuie pe Facebook

Politia Rutiera apeleaza la tot felul de metode ca sa combata vitezomanii care pun viata in pericol pe strazile publice. Ultima gaselnita este dotarea unor masini normale, fara inscriptii, cu aparate radar.

Daca ai fost oprit de o masina de politie si nu stiai unde era ascuns radarul, iata ca de acum stii. Tot mai multe unitati de politie sunt dotate cu vehicule ce par a fi civile, adica automobile normale, fara numere de MAI si inscriptii specifice, dar care au in dotare aparate radar. De exemplu, la Iasi, printre alte masini normale exista si un Opel Astra H bleumarin, care pare a fi o masina normala. Insa aceasta masina se plimba laolalta cu ceilalti participanti la trafic, amendandu-i pe cei care depasesc viteza legala.

Nu doar la Iasi politia foloseste vehicule fara insemne. In Bucuresti exista, pe langa celebrele Logane galbene si rosii, sau vechiile Solenze bleumarin, diverse automobile obisnuite. Un cititor chiar a fost surprins de un radar montat pe un BMW E46 de culoare verde inchis. Iar la nivel national, se pare ca politistii utilizeaza vehicule fie confiscate, fie cumparate second-hand, de toate felurile. Aparate radar au fost montate pe automobile Opel Astra, Skoda Octavia si chiar Hyundai i30.

Conform legislatiei este perfect legala montarea aparatelor de radar pe automobile fara inscriptii, atata timp cat acestea sunt detinute de MAI. Adica aceste autoturisme pot apartine sectiilor de politie sau diferitelor unitati fara a avea numere speciale cu MAI. Iar acest lucru nu este deloc o idee rea. Pentru ca inca sunt destui vitezomani care confunda soseaua cu o pista de curse si nu trece o vara fara ca radarele sa surprinda masini ce alearga pe autostrada cu peste 220 km/h sau pe drumuri nationale cu mai bine de 180 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe