Dacia Duster a devenit Nissan Terrano 3 in Rusia

Dacia Duster a devenit Nissan Terrano 3 in Rusia
  • Masina are si cutie automata
  • Cel mai puternic motor este de 2 litri si 141 cp
  • Nissan Terrani 3 se fabrica in Rusia
Distribuie pe Facebook

Alianta Renault-Nissan-Dacia face economii serioase. Si denumeste aceeasi masina in functie de piata. Adica acelasi model are 3 sigle diferite, de la 3 producatori diferiti. Noua generatie de Dacia Duster a intrat acum si pe piata din Rusia, dar acolo se va numi Nissan Terrano 3. Asta in timp ce Dusterul se vinde in alte tari sub numele de... Renault Duster.

Uzina Renault-Nissan din Rusia a inceput sa fabrice noul Duster. Insa pentru piata ruseasca SUV-ul nu se va numi Dacia Duster, asa cum se numeste in Europa, ci se va numi... Nissan Terrano. Si pentru ca discutam de generatia cu numarul 3 de Terrano, masina poarta si numarul 3. SUV-ul fabricat in Rusia se va vinde numai pe teritoriul acestei tari, dar si in vecinatate, adica prin Kazahstan, Georgia, Armenia, Azerbaijan si Belarus.

Nissan Terrano 3

Fabrica de langa Moscova, de la Avtoframos, va distribui primele masini Terrani incepand cu luna viitoare. Aceste imagini spion realizate in curtea uzinei ne arata cum va arata masina. In primul rand, vedem modificari serioase la partea frontala si in spate, cu faruri noi, o grila specifica marcii japoneze, stopuri triunghiulare si jante care ne aduc aminte de Qashqai. La interior, sistemul MedNav a fost inlocuit cu o navigatie de Nissan, pe care o intalnim si pe Juke, iar volanul este putin diferit fata de un Duster european.

Insa modificarile nu se termina aici. Spre deosebire de Dacia Duster, masina ruseasca are mai multe noutati: transmisie automata si motor de 2 litri pe benzina. In rest, vor fi disponibile motorizarile dCi de 1.5 sau cel pe benzina de 1.2 TCe. Cat despre sistemul 4x4, este acelasi, cu diferential blocant central la buton si fara niciun diferential blocant pe nicio punte.

Nissan Terrano 3Nissan Terrano 3

Spatiile de transport bagaje sunt identice cu cele de la Duster, optiunile si ele sunt la fel, in afara de clima care poate fi aleasa optional de catre rusi in varianta digitala, ceva ce Dacia Duster nu are pe lista de dotari.

Nissan Terrano 3 este la fel ca cel lansat anul trecut pe piata din India, dar se va bucura pentru Rusia de motorul mai mare si cutia automata, dar si de o serie de optiuni mai bune. Insa pretul va fi si el pe masura. Nissan Terrano 3 va avea un pret de inceput de 11.200 de Euro si poate ajunge, plin de dotari si cu motorizarile de top la 25.000 de Euro.

Noua generatie de Nissan Terrano urmeaza calea celorlalte modele Dacia care se vand in pietele din toata lumea sub diferite nume. Dar se pare ca strategia Renault-Nissan functioneaza si nu deranjeaza pe nimeni ca aceeasi masina are 3 sigle diferite, pierzandu-si foarte mult din personalitate. Fara indoiala, Nissan Terrano 3 nu se va vinde pe piata din Europa.

Nissan Terrano 3

Nissan Terrano 3Nissan Terrano 3

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Nissan Terrano 3
mai multe