Volkswagen anunta un nou SUV. Primul cu 7 locuri din istoria germanilor!

Volkswagen anunta un nou SUV. Primul cu 7 locuri din istoria germanilor!
  • Volkswagen anunta primul sau SUV cu sapte locuri
  • Modelul va fi inspirat de conceptul CrossBlue
  • Debutul pe piata va avea loc in anul 2016
Distribuie pe Facebook

Volkswagen a confirmat ca va scoate un nou SUV pe piata, insa abia in 2016. Modelul este prefigurat de conceptul CrossBlue si va fi lansat la inceputul anului viitor, la Salonul Auto de la Detroit.

Declaratia a fost facuta de catre directorul executiv al companiei germane Martin Winterkorn, in cadrul actualei editii a Salonului Auto de la Detroit, care se desfasoara in aceste zile la Detroit.

Noul SUV este destinat pietei din Statele Unite si se inspira din conceptul CrossBlue, prezentat in 2013 la Detroit. Potrivit informatiilor de pana acum, modelul cu sapte locuri nu se va numi la fel ca si conceptul ce il prefigureaza si va fi cel mai mare vehicul construit pe platforma MQB a Volkswagen, adica acea arhitectura de autoturism care are motorul dispus transversal, si nu longitudinal.

Din acest motiv, noul SUV va beneficia de o varietate de propulsoare, sursele citate de revista Autocar indicand propulsorul diesel de 2.0 litri si 187 de cai putere. Totodata, exista posibilitatea ca modelul sa fie propulsat si de un sistem hibrid. Un asemenea prototip, care a beneficiat de o putere combinata de 302 cai, a fost deja condus de editorii Autocar.

Noul SUV de la Volkwagen va fi folosit si ca punct de plecare pentru viitorul Tiguan si urmeaza sa fie construit chiar in Statele Unite, alaturi de noul Passat pentru aceeasi piata. Desi producatorul auto german nu a confirmat ca modelul va ajunge si in Europa, surse citate de revista britanica spun ca orice lansare pe Batranul Continent va avea loc cu cel putin trei ani dupa ce respectivul model a fost lansat in SUA.

Legat de costuri, zvonurile din piata spun ca masina cu sapte locuri a germanilor va avea un pret incepand cu 32.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe