Singurul Ferrari cu 3 locuri valoreaza peste 15 milioane de Euro

Singurul Ferrari cu 3 locuri valoreaza peste 15 milioane de Euro
  • Masina poarta semnatura Pininfarina
  • Pretul este asteptat sa depaseasca 20 de milioane de dolari
  • Licitatia va avea loc la Pebble Beach
Distribuie pe Facebook

Una din cele mai rare creatii ale producatorului italian Ferrari este acest model 365 P Berlinetta Speciale, numita si 365 Tre Posti, singura masina produsa cu 3 locuri de acest gen. Acest exemplar dateaza din 1966 si va fi scos la licitatie in august.

Ferrari a produs extrem de multe vehicule unicat sau intr-o serie extrem de mica. Insa o masina pe cat de scumpa, pe atat de interesanta, este un exemplar realizat in 1966, unicat, numit Ferrari 365 P Berlinetta Speciale Tre Posti. Masina a luat nastere din cauza ca cei de la Lamborghini, atunci cand au realizat designul modelului Miura, pusesera 3 locuri in masina. Si, cei de la Ferrari, au aflat de planurile rivalilor si au vrut sa scoata pe piata o serie de 365 cu 3 locuri. Insa cand au vazut ca Miura de serie avea un aranjament standard cu 2 locuri, au renuntat la idee si asa a ramas doar un singur exemplar din acest Ferrari.

Masina are la bord numai 7965 de kilometri si are sub capota acelasi motor ca si cel de pe modelul fabricat in 800 de exemplare, numit 365 GT 2+2. E vorba de un propulsor de 4.4 litri Colombo Tipo 217B V12 care produce circa 380 de cp, dotat cu carburatoare Weber. La acest motor extrem de puternic pentru acea vreme este cuplata o transmisie manuala cu 5 trepte, pozitionata pe puntea spate. Insa trasatura specifica acestui exemplar unicat este... pozitia soferului.

Coloana de directie a acestei masini este centrala, asadar soferul sta in mijloc, exact ca intr-un Ferrari F1 fabricat 30 de ani mai tarziu. In stanga si in dreapta soferului se afla cate un loc pentru pasageri, in timp ce in rest, masina este similara cu versiunea de serie. In prezent, acest Ferrari se afla in colectia familiei Chinetti dar va fi scos la licitatie in cadrul Concursului de Eleganta organizat la Pebble Beach luna viitoare.

Organizatorul licitatiei, compania Gooding & Co. estimeaza ca pretul acestei masini va depasi pragul de 20 de milioane de dolari, adica peste 15 milioane de Euro. Insa nu ne-ar mira ca pretul sa sara in aer si sa ajunga la peste 30 de milioane de dolari, asa cum s-a intamplat in trecut cu nenumarate exemplare rare de Ferrari fabricate in mai multe exemplare. Acesta fiind unicat... ne putem astepta la orice!

Ferrari 365 P

Ferrari 365 PFerrari 365 P

Ferrari 365 P

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ferrari 365 P
mai multe