Dacia Logan cu transmisie automata: de ce merita sa cumperi un model cu noua cutie Easy R?

Dacia Logan cu transmisie automata: de ce merita sa cumperi un model cu noua cutie Easy R?
  • Cutia este in 5 sau 6 trepte
  • Easy R e disponibila pentru motoare TCe si dCi
  • 500 de Euro costa in plus fata de manuala
Distribuie pe Facebook

Incepand de luna aceasta, Dacia vinde si in Romania trei modele din gama dotate cu o cutie de viteze automata. E vorba de modelele Logan, Sandero si Logan MCV care vor putea fi cumparate la un pret cu 500 de Euro mai mare decat versiunea cu o cutie manuala. Dar merita investitia?

Daca in anii '70 Renault oferea pentru modelul R12 o cutie automata cu 3 trepte, Dacia 1300 sau 1310 nu a fost niciodata vanduta cu o cutie automata. De fapt, marca romaneasca nu a pus niciodata in vanzare un model de serie dotat cu transmisie automata, pana in acest moment. Chiar daca Duster se vinde deja de cativa ani cu motorizare 2.0 cuplata la o cutie automata in Rusia si pe alte piete indepartate, in Romania acest mare eveniment pentru uzina de la Mioveni debuteaza in luna aceasta cu transmisia Easy R.

Cutia automata Easy R are mai multe denumiri: cutie pilotata, cutie robotizata sau cutie automatizata. Cert este ca nu vorbim decat despre o transmisie automata ca oricare alta care te scapa de pedala ambreiajului. In plus, cutia Dacia Easy R poate fi condusa in doua moduri: automat sau manual, asa cum ii sta bine unei transmisii moderne.

Dacia Easy R

Dacia a lansat cutia automata pentru doua motorizari: 0.9 TCe si 1.5 dCi 90. Adica pentru modelele Logan, Sandero, Logan MCV si Sandero Stepway. Pentru benzinare este disponibila cutia cu 5 trepte, iar pentru diesel una cu 6 trepte. Cu siguranta, asa cum se intampla deja in alte tari, transmisia aceasta va fi in curand disponibila si pentru Duster. Iar acest lucru abia il asteptam!

Dar de ce ar cumpara cineva o Dacie cu o cutie automata? Pentru ca este cea mai buna solutie. Nu conteaza daca circuli in mediul urban, in plina aglomeratie, sau la drum intins, pentru ca francezii de la Renault au reusit sa produca o cutie automata exceptionala, care se comporta bine in orice conditii. Vrei sa depasesti? Nicio problema, apesi mai tare pedala de acceleratie si Easy R retrogradeaza singura ca sa-si ofere o turatie optima pentru a face depasirea in siguranta.

In plus, o Dacie cu transmisie automata este cea mai buna optiune pentru mediul urban, acolo unde aglomeratia este din ce in ce mai crunta. Poti sa te deplasezi inainte doar ridicand usor piciorul de pe pedala de frana, in cazul in care se circula incet, bara la bara, fara sa mai fie nevoie sa obosesti calcand cu putere ambreiajul. Adica poti controla automobilul, la viteze mici, doar prin intermediul pedalei de frana. La fel si la plecarile in rampa, acolo unde orice tentativa a masinii de a rula putin in spate dispare cu desavarsire...

Dacia Easy R

Asadar, asa cum era de asteptat, cei 500 de Euro pe care clientii romani ii vor achita in plus pentru un Logan sau Sandero automat sunt o investitie exceptionala pe care nu o va regreta nimeni. Vitezele se schimba rapid, deci factorul sportiv nu dispare, in cazul puristilor. Si, datorita sistemelor Start/Stop, dar si a butonului ECO si a eficientei cutiei Easy R, consumul nu va creste deloc. Cat despre confort, acesta va fi unul sporit, mai ales pentru cei care stau mult in aglomeratie. Da chiar, tu ti-ai cumpara un automobil din gama Dacia cu transmisie automata?

Sondaj

Ai cumpara o masina Dacia cu transmisie automata Easy R?

Distribuie pe Facebook
mai multe