Masina cu motor de 1.6 litri si 1000 CP. Compania producatoare a publicat noi imagini si detalii oficiale

Masina cu motor de 1.6 litri si 1000 CP. Compania producatoare a publicat noi imagini si detalii oficiale
  • Masina cu motor de 1.6 litri si 1000 CP
  • Compania producatoare a publicat noi imagini si detalii oficiale
Distribuie pe Facebook

Asteptata cu sufletul la gura de o lume intreaga, versiunea finala a sportivei cu sistem de propulsie din Formula 1 va deveni realitate chiar in cursul anului viitor.

Una dintre cele mai marete realizari ingineresti ale ultimilor zeci de ani, masina pe care Mercedes-AMG se pregateste sa o aduca pe strazi sub denumirea simpla, dar extrem de sugestiva One a revenit, de curand, in atentia publicului larg. Divizia de performanta a companiei cu sediul in Stuttgart a demarat o noua campanie de promovare a super-sportivei cu sistemul de propulsie imprumutat din Formula 1.

Prezentata in premiera mondiala cu ocazia Salonului de la Frankfurt din 2017, pe cand era cunoscuta publicului larg sub numele de Project One, impresionanta creatie urmeaza sa combine o unitate termica de numai 1.6 litri, de tip V6, cu nu mai putin de patru motoare electrice, astfel rezultand o putere maxima de peste 1.000 de cai, spun nemtii.

Drept urmare, un sistem avansat de tractiune integrala va completa fisa tehnica a masinii asteptate cu sufletul la gura de o lume intreaga, super-sportiva Mercedes-AMG One oferind in standard inclusiv o transmisie automata cu opt rapoarte si dublu ambreiaj. In ceea ce priveste performantele in linie dreapta, printre valorile prezentate deja publicului se numara si o viteza de top de 350 de kilometri pe ora.

Comercializata in doar 275 de exemplare, fiecare disponibil in schimbul unei sume ce depaseste, aparent, doua milioane de euro, impresionanta creatie a diviziei din Affalterbach se mai poate lauda, asa cum era, de altfel, de asteptat, si cu un pachet aerodinamic extrem de sofisticat, cu nenumarate elemente active la nivelui caroseriei in doua portiere.

In cabina, masina pe care Mercedes-AMG se pregateste sa o aduca pe strazi sub denumirea simpla, dar sugestiva One adopta doua display-uri color, de inalta rezolutie si dimensiuni mai mult decat generoase, la nivelul plansei de bord. Plus un volan cu forma atipica, cel putin pentru o super-sportiva de strada, si comenzi incorporate, inspirat, la randul lui, de aceleasi monoposturi din Formula 1.

Mercedes-AMG Project One si Lewis Hamilton

Mercedes-AMG Project One si Lewis Hamilton

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Mercedes-AMG Project One si Lewis Hamilton
mai multe