Cel mai scump Opel Astra din lume costa cam cat un BMW M5 F10

Cel mai scump Opel Astra din lume costa cam cat un BMW M5 F10
  • Opel publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului Astra TCR
  • Modelul german de curse ofera un propulsor turbo de doi litri si 330 cai putere
  • Alte dotari speciale includ cutie secventiala, suspensie ajustabila, plus altele
Distribuie pe Facebook

Daca tinem insa cont ca avem de-a face cu un automobil de curse, pretul de 95.000 de euro nu mai pare chiar atat de mare.

Proaspat anuntat la inceputul acestei veri, noul Opel Astra este disponibil la vanzare in numeroase versiuni de motorizare, atat pe benzina, cat si pe motorina.

Chiar si asa, cei care pun accentul pe sportivitate nu au prea multe solutii la dispozitie, cea de-a cincea generatie a popularului automobil german de clasa compacta oferind un maximum de 150 de cai putere.

De asemenea, o varianta de inalta performanta pregatita de divizia OPC nu se intrevede inca la orizont, industria tuningului ramand pentru moment singura solutie.

Opel Astra TCR

Opel Astra TCR

Oarecum. O alternativa mai scumpa la cumpararea unui Opel Astra nou-nout si modificarea lui pentru un plus de sportivitate o reprezinta... modelul Astra TCR, dezvaluit in urma cu numai cateva momente.

Proiectat special pentru competitiile de turisme, automobilul cu pricina gazduieste in compartimentul motor o unitate turbo de doi litri, 330 CP si 420 Nm.

Informatiile referitoare la timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h sau valoarea din dreptul vitezei maxime lipsesc pentru moment, insa stimp ca meniul tehnic mai include si o cutie secventiala.

O cutie secventiala cu sase rapoarte si padele pentru schimbarea vitezelor, ce se bazeaza pe puntea fata pentru a pune in miscare cele 1.200 de kilograme ale masinii.

Opel Astra TCR

Opel Astra TCR

Mai mult de-atat, noul Opel Astra TCR se mai poate lauda si cu o suspensie sport complet ajustabila, pe cand forta de franare este asigurata de discurile cu dimensiuni de pana la 378 de milimetri.

Pe plan estetic, automobilul german de curse iese in evidenta atat prin detaliile proeminente de la nivelul caroseriei, cat si prin jantele cu design multispita.

La interior, alaturi de toate dotarile de lux si confort - precum scaunele din piele sau instalatia de climatizare, au fost inlaturate din peisaj si sistemele electronice de asistenta, precum ABS-ul sau ESP-ul.

In contrast, pretul de achizitie a crescut considerabil, noul Opel Astra TCR pornind de la 95.000 de euro, fara taxe. Livrarile vor lua startul abia la sfarsitul lui februarie 2016, asa ca inca mai ai timp sa iei o hotarare daca vrei sa te apuci de motorsport sau preferi un BMW M5 F10.

Opel Astra TCR

Opel Astra TCR

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Opel Astra TCR
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 15 Octombrie 2015