Bilant rusinos al celor de la CNADNR. Doar 8.7 kilometri de autostrada vor fi finalizati pana la sfarsitul anului

Bilant rusinos al celor de la CNADNR. Doar 8.7 kilometri de autostrada vor fi finalizati pana la sfarsitul anului
  • Un singur tronson de autostrada va fi terminat pana la finalul anului
  • Lucrarile pe cele 8 tronsoane avanseaza cu greutate
  • Chiar daca trebuia finalizat in 27 Mai, lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva este gata in proportie de 55%
Distribuie pe Facebook

Bilantul autostrazilor in primele 6 luni ale anului arata ca pana la finalul lui 2016, un singur tronson de autostrada va fi terminat.

Dintr-o analiza a primelor sase luni ale anului a reiesit ca cele mai mari progrese in cazul autostrazilor s-au facut intre Lugos si Deva si intre Gilau si Nadaselu. In ciuda acestui fapt, pana la sfarsitul anului va fi terminat doar un singur tronson de autostrada dintre cele 8 care sunt momentan in executie. Partea proasta este ca nu se va putea circula pe el.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania nu-si va indeplini astfel obiectivul de a termina 95 de kilometri de autostrada in acest an. Principalul motiv pentru aceasta ar fi ca lucrarile de pe cele 8 tronsoane avanseaza cu greutate si au depasit sau sunt pe cale sa depaseasca termenele de finalizare.

Tronsonul care va fi terminat se intinde pe o lungime de 8.7 kilometri, intre localitatile Gilau si Nadaselu. Circulatia rutiera va fi inchisa pe acest sector de drum deoarece trebuie construit un pod cu o lungime de 320 de metri peste Somesul Mic, in dreptul localitatii Gilau.

Lucrarile la acest pod nu au fost nici macar incepute, intrucat nu a fost inca lansata licitatia pentru desemnarea constructorului.

Situatia nu este deloc roz nici pe celelalte tronsoane, astfel ca lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva care trebuia finalizat in 27 mai, este gata doar in proportie de 55%, iar lotul 2 care trebuia inaugurat in prima jumatate a anului, a ajuns doar la 42%.

Autostrada Sebes-Turda este si ea codasa, din cauza intarzierilor pe loturile 3 si 4, unde lucrarile nu au ajuns nici macar la 50%, nemaiamintind de faptul ca primele 2 loturi sunt finalizate doar in proportie de 10%, respectiv 13%.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Iulie 2016