David Lyon este noul Vice Presedinte pentru Design Opel/Vauxhall

David Lyon este noul Vice Presedinte pentru Design Opel/Vauxhall
Distribuie pe Facebook
Incepand de la 1 august 2012, David Lyon va deveni noul Vice Presedinte de Design pentru GM Europe, devenind efectiv noul sef de design al Opel/Vauxhall. Lyon (43) ii urmeaza lui Mark Adams, care a fost numit Director Executiv, Design Global Cadillac si Buick. David Lyon va fi localizat in Russelsheim, in timp ce Mark Adams se va afla in Warren, Michigan. Amandoi vor raporta lui Ed Welburn, Vice Presedinte GM, Design Global.
Karl-Friedrich Stracke, Opel/Vauxhall CEO, declara: "David Lyon a dovedit ca este un lider inspirat in Design. Sunt entuziasmat ca se va alatura echipei de conducere a Opel/Vauxhall. In acelasi timp, sunt extrem de recunoscator pentru munca extraordinara pe care Mark Adams a depus-o in a transforma limbajul de design Opel/Vauxhall in mult-aclamata si foarte de succes tema a <>. Ii doresc numai succes in noile sale responsabilitati din cadrul GM".
Directia de design actuala a Opel/Vauxhall a inceput sub conducerea lui Adams, cu Masina Europeana a Anului 2009, modelul Insignia, si a fost continuata cu multe alte produse de succes, cum ar fi Meriva, Astra, Ampera, Zafira Tourer si, cel mai recent, extrem de emotionalul GTC Astra.
In prezent, Lyon este Director Executiv, Design Interior America de Nord/Design Global Interbranduri si Campion de Design pentru Buick si GMC. Experienta extinsa de design a lui Lyon include design interior si exterior, atat pentru productie, cat si pentru concepte destinate marcilor Chevrolet, Buick, Holden, GMC si Cadillac. Portofoliul sau de vehicule include Buick Enclave (cu care a inceput revenirea brand-ului) si conceptele LaCrosse, Verano si Riviera, precum si revolutionarul Chevrolet Volt, Corvette, Cadillac CTS, Escalade si Silverado, pentru a da doar cateva exemple.
Pe masura ce clientii solicita livrarea mai multor informatii in vehicul, Lyon a condus proiectarea unei noi generatii de interioare contemporane si inovatoare, ce aduc solutii pentru interactiunea umana cu dispozitivele unei masini, cum ar fi experienta utilizatorului Cadillac (CUE), MyLink Chevrolet si Buick/GMC IntelliLink, pentru a crea o experienta de conducere mai bine conectata.
Printre functiile sale s-au numarat cea de Director Executiv GM Asia-Pacific Design, unde intre 2004 - 2007 a condus echipe din Coreea, China si Australia pentru a dezvolta noi vehicule emblematice pentru Chevrolet, inclusiv modelele de mici dimensiuni Cruze, Spark si Sonic, precum si Buick LaCrosse, dar si concepte avansate pentru Chevrolet, Buick si Holden. Anterior, el a fost Director Executiv de Design pentru trei studiouri de brand.
Aceste schimbari sunt parte a unei structuri organizatorice revizuite, ce va permite organizatiei de Design a GM sa fie chiar mai strans aliniata la brandurile companiei si la reteaua sa zece centre de design din lume.
"Aceasta noua structura ofera o fundatie pentru a construi si dezvolta limbajul de design pentru fiecare dintre marcile noastre, pe masura ce mergem inainte", a spus Ed Welburn, Vice Presedinte GM Design Global. "Ofera echipelor noastre de design o oportunitate extinsa de a crea produse si branduri care au o legatura emotionala cu clientii nostri si care continua sa duca inainte compania noastra."
Structura revizuita pune un accent sporit pe Centrele de Design Avansat ale GM, amplasate strategic in Statele Unite, Germania, Coreea, China si Australia.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Iunie 2012