4Tuning
Meniu
Articole Maşini second Bazar Forum MaşinaMea Q&A

De ce trebuie sa pastrezi rovinieta dupa expirarea valabilitatii

De ce trebuie sa pastrezi rovinieta dupa expirarea valabilitatii

Soferii care si-au achizitionat roviniete au avut surpriza sa descopere ca pe bonul care atesta achitarea taxei de drum, apare scris mic "A se pastra un an de la data expirarii". Cu alte cuvinte, indiferent daca ti-ai cumparat rovinieta de o zi sau un an, vei fi obligat sa o pastrezi inca un an dupa ce isi pierde valabilitatea.

Conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a explicat de ce este nevoie de pastrarea rovinietei. "Conform normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei nationale de drumuri, in vigoare pana la data de 1.10.2012, acest document se pastreaza de utilizatori in vederea unor eventuale litigii aparute in privinta achitarii tarifului de utilizare", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

"Avand in vedere numarul mare de procese de constatare a contraventiei intocmite pentru circulatia fara rovinieta valabila, precum si termenele stabilite de instantele de judecata pentru solutionarea plangerilor impotriva acestora, CNADNR recomanda pastrarea rovinietei 1 an de la expirarea ei", a declarat pentru ziarulring.ro Mircea Pop, directorul general interimar al CNADNR.

DATA PUBLICĂRII: 5 Februarie
4
4
[+] mai multe

Adauga anunt GRATUIT

BAZAR 4TUNING - Anunturi promovate

PĂREREA TA (8 comentarii )
195 comentarii 1002 puncte
05 feb 2013, 20:05
+12
De ce nu fac o baza de date electronica?
De ce totul e asa de greu in tara asta?
220 comentarii 417 puncte
05 feb 2013, 22:45
+7
Inainte militienii umblau cate 3[ unu stia sa scrie, unu sa citeasca si al treilea pazea doi oameni de stiinta], acum toate institutiile au purtator de cuvant[ ca trebuie si unu sa stie sa vorbeasca si prin el sa minta toti la fel] dar chiar ceri prea mult sa stie toti minunatii sa apese pe niste butoane!
La Jilava la Rompetrol erau 11 soferi la coada la casa pentru ca angajata transpira scriind datele pentru o rovigneta!
andi_cimpean
118 comentarii 279 puncte
05 feb 2013, 20:11
+8
Au bază de date în format electronic dar cine o manipulează, sunt extrem de proşti. Vă asigur că nu arunc cu vorbe doar că aşa doresc eu. M-am lovit de-o situaţie în care ei nu au modificat la timp, în baza de date, un autoturism care nu mai avea un anume set de plăcuţe de înmatriculare (schimbându-i numerele) şi am dorit să-i fac rovigneta. Fă-i rovigneta dacă poţi!... Maşina (seria de caroserie) apărea cu vechile numere deşi cei de la Permise şi înmatriculări auto au făcut modificările specifice în baza de date dar na... Cine să-şi mişte hoitu' să modifice şi baza de date a celor de la CNADNR? Trebuie să facă cetăţeanul 15 mii de drumuri, până înnebuneşte şi la final sunt stupefiaţi de ce îţi iei adio de la ei, înjurându-i cum îţi vine la gură.
195 comentarii 1002 puncte
05 feb 2013, 20:59
+6
Va inteleg perfect, doar traiesc in Romania...
05 feb 2013, 22:22
+7
Macar de s-ar putea pastra, dar va spun eu ca dupa cateva luni devine ilizibila. E imprimata termic, deci daca ramane in masina vara sau prin portofel, devine foarte curand neagra sau se sterge scrisul.
220 comentarii 417 puncte
05 feb 2013, 22:34
+5
Idiotii de la benzinarie te avertizeaza ca se sterge si te sfatuiesc sa faci o copie xerox! Pacat ca aceste copii nu sunt recunoscute de instanta!
06 feb 2013, 19:47
0
De ce sunt idioti cei din benzinarie? E vina lor ca li se dau astfel de aparate? E bine ca totusi iti spun sa le faci copie. Daca le pastrezi pe amandoua (copia si originalul) nu vad unde e problema.
ionut_alexa
154 comentarii 294 puncte
06 feb 2013, 23:59
+1
Si afara, in tarile unde se mai plateste vigneta(nemtii au renuntat demult la plata ei) pe bonul fiscal este mentionat acelasi lucru: sa il pastrezi inca un an de zile.
Comentează şi tu: