4Tuning Meniu Articole Maşini second Bazar Forum MaşinaMea Q&A
De ce trebuie sa pastrezi rovinieta dupa expirarea valabilitatii

De ce trebuie sa pastrezi rovinieta dupa expirarea valabilitatii

Soferii care si-au achizitionat roviniete au avut surpriza sa descopere ca pe bonul care atesta achitarea taxei de drum, apare scris mic "A se pastra un an de la data expirarii". Cu alte cuvinte, indiferent daca ti-ai cumparat rovinieta de o zi sau un an, vei fi obligat sa o pastrezi inca un an dupa ce isi pierde valabilitatea.

Share on Facebook

Conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a explicat de ce este nevoie de pastrarea rovinietei. "Conform normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei nationale de drumuri, in vigoare pana la data de 1.10.2012, acest document se pastreaza de utilizatori in vederea unor eventuale litigii aparute in privinta achitarii tarifului de utilizare", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

"Avand in vedere numarul mare de procese de constatare a contraventiei intocmite pentru circulatia fara rovinieta valabila, precum si termenele stabilite de instantele de judecata pentru solutionarea plangerilor impotriva acestora, CNADNR recomanda pastrarea rovinietei 1 an de la expirarea ei", a declarat pentru ziarulring.ro Mircea Pop, directorul general interimar al CNADNR.

Share on Facebook
[+] mai multe
DATA PUBLICĂRII: 5 Februarie 2013
rovinieta taxa de drum
Versiune Full | Mobile