Ford isi schimba radical strategia pentru piata masinilor mici din Europa

Ford isi schimba radical strategia pentru piata masinilor mici din Europa
  • Ford se repozitioneaza pe piata masinilor mici din Europa
  • Atentia constructorului american se muta pe Ka+ si Fiesta
  • Decizia vine cu putin timp inaintea lansarii noului Ka+
Distribuie pe Facebook

Constructorul american se repozitioneaza pe piata masinilor mici din Europa, concentrandu-si toata atentia pe subcompacte precum Ka+ sau Fiesta.

Piata auto mondiala este una foarte ciudata. Daca inainte, mai mult insemna mai bine, acum vremurile s-au schimbat iar aceasta vorba nu prea se mai aplica. In ziua de azi, oamenii nu mai sunt dispusi sa plateasca pentru optiuni irelevante sau care nu le vor folosi indeajuns de mult.

Tocmai din acest motiv, oficialii Ford au luat aceasta decizie de a-si repozitiona portofoliul B-, pentru ca publicul tinta sa fie acest tip de clienti.

"Observam cresterea unui grup influent de clienti care nu mai doresc masini mari si scumpe, dar care asteapta totusi optiuni premium, diferite de ce au experimentat pana acum," a declarat Roelant de Waard, directorul diviziei de Vanzari si Marketing al Ford Europa.

Piata masinilor de pana in 13.000 de euro reprezinta o piata foarte importanta pe Batranul Continent. In cadrul acesteia se vand anual 400.000 de unitati, iar 13% dintre acestea reprezinta masini din segmentul B.

Aceasta schimbare majora vine chiar inainte ca producatorul american de automobile sa lanseze noul model, Ka+. Un oficial al Ford a declarat ca americanii si-au invatat lectia dupa ce modelul EcoSport s-a dovedit a fi un mic dezastru din punct de vedere al vanzarilor. Produs in India, acesta nu a reusit sa le ofere europenilor nivelul de comfort si stabilitatea cu care erau obisnuiti de Ford-urile produse in Europa.

Desi Ka+ va fi importat tot din India,americanii vor face toate modificarile de rigoare pentru ca acesta sa se ridice la standardele europene.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Iunie 2016