Toyota Auris aleasa din nou cea mai fiabila masina din segmentul sau

Toyota Auris aleasa din nou cea mai fiabila masina din segmentul sau
  • Toyota si modelul Auris lideri ai fiabilitatii in topul J.D Power
  • La chestionar au participat peste 15.000 de soferi din Germania
  • Modelul Auris are cei mai multumiti clienti
Distribuie pe Facebook

Toyota impreuna cu modelul compact Auris si-au confirmat din nou statutul de lideri ai fiabilitatii si s-au clasat pe primul loc in prestigiosul clasament anual J.D Power 2016.

Americanii de la J.D Power au pus cap la cap clasamentul lor anual iar constructorul japonez de automobile s-a situat din nou pe primul loc. Toyota a inregistrat cel mai mare rating CSI (Customer Service Index), care masoara satisfactia clientilor privind serviciile oferite.

Aproximativ 15,453 de soferi din Germania au fost intrebati prin inverviuri online despre experientele cu masinile pe care le-au avut in proprietate in ultimii doi ani, iar Toyota a reusit sa devanseze cu intreaga sa gama peste 30 de modele concurente.

In cadrul sondajului, respondentii au votat in cinci categorii acoperind tot ceea ce tine de detinerea unui autovehicul, de la livrare pana la calitatea service-ului. Valoarea indicelui CSI atinsa de Toyota a urcat la 77,2% iar modelul Auris are cei mai multumiti clienti, dupa ce a fost evaluat din punct de vedere al calitatii, fiabilitatii, atractivitatii si al costurilor de intretinere.

Toyota Auris a acumulat 84 de puncte devansand modele precum Ford Focus, Chevrolet Cruze, Honda Civic, Renault Megane sau Volkswagen Golf.

Aceasta este intr-adevar o veste foarte buna si o gura de oxigen de care constructorul japonez avea foarte mare nevoie. Recent, niponii au declarat ca au inregistrat cel mai scazut profit din ultimii patru ani si au pierdut titlul de cel mai mare producator mondial in favoarea nemtilor de la Volkswagen.

Profitul companiei a fost afectat in mare parte datorita aprecierii yen-ului care a afectat foarte mult exporturile auto dar si de intreruprea productiei in Japonia, cauzata de cutremurele din aprilie si a unei explozii care a avut loc la uzina detinuta de una dintre companiile sale afiliate.

Distribuie pe Facebook
mai multe