Turneul 'Tire art' marcheaza intrarea in vigoare a noii legislatii UE pentru anvelope

Turneul 'Tire art' marcheaza intrarea in vigoare a noii legislatii UE pentru anvelope
Un artist britanic care picteaza folosind anvelope si masini teleghidate a desfasurat un turneu in noua tari europene in doar 4 zile pentru a crea o opera de arta unica.
Distribuie pe Facebook
Din Alpii elvetieni la autostrazile germane, de la canalele Venetiei la Parlamentul UE de la Strasburg din Bruxel, 'artistul anvelopei' Ian Cook a produs o opera de arta de mari dimensiuni pentru a marca introducerea obligativitatii noii etichete pentru anvelope, eveniment ce are loc astazi, 1 noiembrie, in toate cele 27 de state membre. Aceasta actiune a fost sprijinita de producatorul de anvelope Goodyear.
A fost nevoie de 20 de masini de jucarie si de peste 100 de anvelope pentru a crea aceasta opera de arta, cu 27 de culori - una pentru fiecare stat membru al UE. Pictura va fi inramata si prezentata de Goodyear in incinta Parlamentului UE. Turneul a inceput in Marea Britanie si au fost vizitate Franta, Elvetia, Italia, Slovenia, Austria, Germania, Luxemburg si Belgia.
Emmanuel Robinet, director pentru evaluarea anvelopelor la Goodyear, a spus: "Ne pregatim pentru introducerea acestei noi etichete pentru anvelope de acum 5 ani, prin educarea si informarea partenerilor si distribuitorilor nostri autorizati despre ceea ce isi propune sa atinga si sa realizeze aceasta noua schema de etichetare."
"Am dorit sa cream un simbol care sa dureze in timp pentru a celebra startul acestei noi legislatii care intra acum in vigoare. L-am invitat pe artistul Ian Cook sa accepte provocarea a patru zile de foc pentru a intalni cat mai multi oameni posibil. El a calatorit in 9 tari, vizitand pietre de hotar iconice din fiecare tara, distribuitori de anvelope, institute din domeniul auto si unitati de productie ale Goodyear.
"Odata cu crearea unei opere de arta originale, proiectul a fost unul de succes si in punerea in lumina a faptului ca anvelopele nu sunt doar negre si rotunde. Consumatorii vor fi astfel capabili sa utilizeze noua eticheta UE pentru anvelope pentru a-si alege anvelopele potrivite, si ajutandu-i sa faca alegeri educate."
"Daca toate vehiculele europene ar rula cu anvelope cu grad A, s-ar realiza o economie de 27 de miliarde de dolari din consumul de carburant si o reducere a emisiilor de CO2 cu pana la 20 de milioane de tone1. Alegerea unei anvelope pentru masini de pasageri cu grad A la aderenta pe carosabil umed in locul unei anvelope cu grad G ar putea insemna o distanta de franare cu pana la 30% mai scurta pe carosabil umed - adica o oprire cu pana la 18 metri mai devreme2. Aceasta inseamna trei si chiar patru lunigimi de masina."
"Noua eticheta UE pentru anvelope este un foarte bun punct de plecare, dar nu spune tot ceea ce trebuie sa stim despre anvelope. Multi alti parametri trebuie luati in considerare atunci cand judecam performanta unei anvelope."
Distribuie pe Facebook
mai multe