Aston Martin negociaza cu Red Bull pentru a reveni in Formula 1

Aston Martin negociaza cu Red Bull pentru a reveni in Formula 1
  • 1960 a fost ultimul an in care Aston Martin a luat startul in F1
  • Motoarele monoposturilor vor fi Mercedes-AMG
  • Red Bull a mai facut parteneriat cu Infiniti
Distribuie pe Facebook

Aston Martin nu are un trecut magnific in Formula 1. De fapt, compania britanica a participat doar in doua sezoane, acum mai bine de o jumatate de secol, fara sa obtina vreo victorie. Asadar, e mult spus ca Aston Martin vrea sa "revina". Cert este ca unele zvonuri mentioneaza ca ar vrea sa intre puternic in Formula 1...

Dupa tentativele din 1959 si 1960, primele si ultimele doua sezoane in care Aston Martin a participat in Formula 1 cu rezultate dezamagitoare, brandul englezesc vrea sa faca o noua tentativa. Pentru asta, se pare ca sefii de la Aston sunt in discutii cu Red Bull pentru a alerga sub "aripile" bauturii energizante, dar nicidecum cu o motorizare britanica, ci cu una... germana.

Cu alte cuvinte, Aston Martin vrea sa participe in Formula 1 si sa aiba o echipa numita Red Bull - Aston Martin. Insa in afara de echipa de ingineri si logo-ul companiei, nimic nu va avea legatura cu masina englezeasca. Mai ales ca motorizarile celor doua monoposturi Aston vor avea semnatura celor de la Mercedes-AMG.

Momentan, aceste planuri raman la stadiul de idee. Sau, cel putin, de zvon. Pentru ca nu este nimic confirmat, nici de catre cei de la Red Bull, nici de englezii de la Aston. Dar, se pare ca vanzarile de masini de strada merg atat de bine, incat compania englezeasca planuieste sa se implice in cel mai scump sport cu motor din lume. Cel mai probabil, Aston Martin va fi prezenta doar ca partener principal, avand numele echipei, dar nicidecum cu implicare pe partea tehnica si mecanica. Poate ca e mai bine asa, daca ne uitam in trecut, cand Aston Martin alerga in Formula 1 cu masina si motorul proprii, fara sa termine insa multe curse... Ce sa mai vorbim de victorii?

Oricum, nu ar strica sa vedem si numele de Aston Martin alaturi de Infiniti, poate cea mai de succes echipa de F1 din ultimii ani. Cat despre zvonurile cu o echipa romaneasca... acestea mai au de asteptat.

Distribuie pe Facebook
mai multe