Nu e gluma, dar e amuzant: o tara interzice folosirea masinilor negre

Nu e gluma, dar e amuzant: o tara interzice folosirea masinilor negre
  • Este interzis si importul masinilor Coupe
  • Presedintele are o flota de limuzine albe
  • Se pare ca tot ce este negru aduce ghinion
Distribuie pe Facebook

Turkmenistan este o fosta tara care i-a apartinut Uniunii Sovietice, dar care in 1991 si-a dobandit independenta. De atunci, in fiecare an, autoritatile fac o parada uriasa pentru Ziua Independentei in care isi arata tot ce au mai bun in dotare, inclusiv limuzine Rolls-Royce albe. Dar de ce nu negre?

Conform unui site din Austria citat de BBC, Turkmenistanul a interzis importul automobilelor de culoare neagra. Autoritatile nu au dat niciun motiv concret pentru acest embargou "discriminatoriu" prin culoarea caroseriei, insa legea urmeaza sa intre in vigoare. Pesemne ca este ceva legat de superstitiile si legendele locale, care spun ca tot ce tine de culoarea neagra aduce ghinion.

Asa cum se poate vedea si in imaginea principala de la aceasta stire, in care apar oficiali de rang inalt ai tarii, e clar ca sunt preferate masinile albe. Presedintele Gurbanguly Berdimuhamedov chiar a inlocuit vechile limuzine sovietice cu niste automobile Mercedes-Benz de culoare neagra din anii '90, pe care le-a schimbat recent cu o flota de Rolls-Royce Phantom, dar si cateva exemplare decapotabile precum cele din imagine.

Turkmenistan este in prezent o tara independenta. Insa coruptia si imbogatirea celor de la varf in pofida saraciei si a numarului mare de cetateni care traiesc la limita existentei au pus stapanire de multa vreme, asa cum s-a intamplat in oricare alta tara eliberata de sub dominatia URSS. In timp ce oamenii din jurul presedintelui se scalda in bani si au conturi si domenii uriase in tarile europene, populatia este obligata sa respecte niste legi aberante.

Nu demult, in Ashgabat, locuitorii au facut proteste din cauza ca autoritatile le-au cerut sa renunte la sistemele de aer conditionat pentru ca orasul sa arate mai organizat si mai curat. Ba chiar capitala se doreste a fi un oras alb, iar pentru acest lucru oficialitatile au acoperit orice cladire veche cu marmura alba. Pe langa aceste reguli ciudate si comuniste, si domeniul auto este presarat cu astfel de restrictii. Conform legii, este interzis importul masinilor coupe, a Supercar-urilor si este interzisa circulatia masinilor cu placute de inmatriculare personalizate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 30 Ianuarie 2015