Sa nu uitam ca traim in Romania. Uite 5 metode anti-hoti care iti protejeaza masina

Sa nu uitam ca traim in Romania. Uite 5 metode anti-hoti care iti protejeaza masina
Chiar daca suntem in anul 2016 si traim intr-o tara europeana, cum ne place noua sa ne amagim, hotii de automobile sau care fura lucruri din automobile sunt la ordinea zilei. Pentru a nu cadea prada acestor indivizi, ne-am gandit sa punem laolalta 5 metode care te vor ajuta sa eviti acest tip de situatii neplacute.
Distribuie pe Facebook

1. In primul rand, trebuie neaparat sa scoti cheia din contact la coborarea din autoturism. Chiar daca vei lipsi pentru un timp foarte scurt, tine minte ca in ziua de azi, furtul unui autoturism dureaza doar cateva secunde. In plus, daca masina ta are sistemul keyless go, la coborare nu uita sa opresti motorul.

2. Chiar daca uneori te grabesti si nu te gandesti la acest lucru, tine minte ca este foarte important unde iti parchezi masina, fie ca este vorba de un timp scurt, sau peste noapte. Parcheaza autoturismul astfel incat sa fie vizibil din locuinta ta, si pe cat posibil in locuri iluminate si cat mai circulate.

3. Daca nu ai un autoturism prevazut din fabrica cu un sistem de alarma, monteaza-ti unul cat poti de repede. Nu uita ca se apropie sarbatorile, iar hotii actioneaza in special in aceasta perioada. In caz ca pierzi cheile masinii sau telecomanda sistemului de alarma, schimba numaidecat incuietorile si contactul, sau chiar sistemul de alarma.

4. Nu lasa sub nicio forma la vedere, in interiorul masinii, diferite bunuri de valoare precum telefoane, tablete, dispozitive GPS, genti, borsete, etc.

5. Atunci cand parasesti autoturismul si actionezi inchiderea centralizata, nu uita sa te asiguri ca s-au inchis toate portierele. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca inchiderea centralizata, chiar daca pare ca telecomanda a activat-o.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 24 Octombrie 2016