Cele mai bune masini electrice in functie de cerintele clientilor

Cele mai bune masini electrice in functie de cerintele clientilor
Chiar si pasionatii de masini electrice au dificultati in a-si gasi optiunea care ar raspunde cel mai bine nevoilor lor. Asta pentru ca fiind noi in domeniu, modelele pe baterii au alte probleme decat cele traditionale, precum autonomia, viteza de deplasare sau sistemele electronice de la bord.
Distribuie pe Facebook

Iata o lista cu cele mai bune masini electrice in functie de nevoile clientilor:

1. Masina cu cea mai mare autonomie: Tesla Model S
Una dintre cele mai mari griji ale soferilor atunci cand vine vorba despre masinile electrice se refera la autonomia acestora. In medie, autonomia unei masini electrice este de aproximativ 130 de kilometri, ceea ce este foarte putin, comparand cu masinile pe benzina sau motorina.
Totusi, modelul Tesla S are o autonomie de 434 de kilometri, mai mult decat satisfacator. Mai mult, masina este foarte spatioasa si practica. Doar ca pretul de pornire este undeva in jurul sumei de 90 de mii de euro.
2. Cea mai ieftina: Chevrolet Spark
Chevrolet Spark EV a intrat in categoria masinilor electrice alaturi de Fiat 500e sau Nissan Leaf si a fost prima masina cu un sistem de incarcare rapida.
Acest automobil iese in evidenta prin pretul foarte mic in tarile in care nu se plateste taxa. Astfel, modelul Chevy Spark Ev poate ajunge la un pret de aproximativ 13 mii de euro, avand o autonomie de 130 de kilometri.
3. Cea mai inovatoare: BMW i3
Modelul a aparut pe piata in 2014 si a alcatuit, alaturi de i8, gama eco de la BMW. Masina a primit nenumarate premii pentru faptul ca este foarte usoara si pentru ca are un sistem care permite ca autonomia sa fie mai mare.
In plus, sistemele electronice de pe i3 isi fac loc usor-usor in toate modelele producatorului german, fiind apreciate. I3 costa in jur de 40 de mii de euro si are o autonomie standard de 130 de kilometri, care poate fi marita pana la 250 cu sistemul range-extender.
4. Cel mai bun hybrid plug-in: Chevrolt Volt
In 2007, Volt a fost prezentat ca prima masina hibrid plug-in, iar trei ani mai tarziu a aparut pe piata. Functionand doar electric, Volt are o autonomie de 65 de kilometri, dar care poate duce pana la 600 de kilometri cu rezervorul plin.
Se dovedeste a fi o masina foarte buna de oras pentru ca majoritatea cumparatorilor nu fac mai mult de 60 de kilometri pe zi si astfel pot ramane tot timpul cu rezervorul plin.
5. Cea mai buna masina de oras: Fiat 500e
Sunt multi care isi doresc o masina electrica, de oras, iar Fiat 500e este alegerea corecta. Asta pentru ca e greu sa cauti loc de parcare pentru un Volt sau o Tesla.
In plus, designul unui Fiat 500 nu are cum sa nu te cucereasca. In cazul in care sunteti convins de aceasta masina trebuie sa platiti 30 de mii de euro si veti detine un model de oras, care are o autonomie de 140 de kilometri.
6. Cel mai bun SUV: Tesla Model X
A fost lansat de curand si este cel mai bun SUV din gama masinilor electrice. Ofera o autonomie de aproximativ 400 de kilometri, dar are avantajul celor sapte locuri.
Totodata, Tesla Model X figureaza si ca cea mai buna masina electrica de familie, fiind bineinteles si cea mai spatioasa dintre automobilele pe baterii disponibile la vanzare.
7. Cea mai buna masina pentru viitor: Chevrolet Bolt
Este modelul care a revolutionat masinile electrice datorita faptului ca are o autonomie foarte buna inca de la primul model. In prezent, Chevrolet Bolt poate parcurge 320 de kilometri doar folosind bateria, iar informatiile sunt ca in viitor acest numar s-ar putea dubla.
In cazul in care se ajunge la o autonomie de 600 de kilometri, masinile pe benzina sau motorina sunt in mare pericol.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 7 Aprilie 2016