Francezii de la Renault au cu ce se mandri. Tocmai au predat cheia vehiculului electric cu numarul 100.000

Francezii de la Renault au cu ce se mandri. Tocmai au predat cheia vehiculului electric cu numarul 100.000
  • Renault a predat cheia vehiculului electric cu numarul 100.000
  • Acesta este un ZOE si a fost predat unui norvegian de 41 de ani
  • In prima jumatate a anului, francezii au vandut peste 15.000 de vehicule electrice, cu 32% mai multe decat anul trecut
Distribuie pe Facebook

Lider in piata masinilor electrice din Europa, Renault a predat la Oslo cheia unui ZOE, vehiculul electric cu numarul 100.000.

Constructorul din Hexagon a fost printre primii care au investit in segmentul masinilor electric. Inca de la inceput, Renault si-a indreptat toata atentia inspre mobilitatea electrica, contribuind in primul rand la dezvoltarea unei infrastructuri adecvate.

Ei bine, la 5 ani de la lansarea primului sau vehicul electric, francezii culeg acum roadele si sarbatoresc predarea cheii vehiculului electric cu numarul 100.000. Acesta a intrat recent in posesia unui norvegian, care a primit in plus 5 ani de incarcare de la Fortim si 100.000 de minute de incarcare de la Gronn kontakt, doi furnizori locali de energie.

Francezii stau bine si la capitolul vanzari, dupa ce in prima jumatate a anului 2016 au reusit sa comercializeze peste 15.000 de vehicule electrice, cu 32% mai mult decat anul trecut. Principalele piete ale marcii pentru masinile electrice sunt Franta, Norvegia, Marea Britanie, dar si Germania.

Pe langa faptul ca este lider de piata in Europa, Renault propune in acelasi timp cea mai complexa gama de vehicule 100% electrice. Aceasta include citadina ZOE, utilitara Kangoo Z.E, cvadriciclul Twizy, sau berlina RSM SM3 Z.E, vehiculul electric cel mai bine vandut in Coreea.

"Numarul clientilor de vehicule electrice creste in fiecare an, iar Renault contribuie in mare masura, prin inovatiile sale constante si implicarea sa in dezvoltarea infrastructurii. Satisfactia clientilor nostri, cu o rata record de 98% pe ZOE, ne motiveaza sa mergem mai departe," a declarat Eric Feunteun, Director al Diviziei de Vehicule Electrice Renault.

Francezii de la Renault nu se opresc aici si in prezent sunt implicati in mai multe proiecte de instalare a punctelor de incarcare publice. La momentul actual exista mai mult de 100.000 de astfel de puncte de incarcare la dispozitia publicului din intreaga lume, dintre care 80.000 in Europa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 13 Septembrie 2016