8 tehnologii noi care vor dota masinile. Vezi care sunt noutatile in materie de accesorii auto!

8 tehnologii noi care vor dota masinile. Vezi care sunt noutatile in materie de accesorii auto!
Invazia tehnologica nu da semne sa ia pauza in perioada urmatoare. Gadgeturile care sporesc gradul de confort, de siguranta sau care iti evidentiaza anumiti parametri functionali ai automobilului vor lua cu asalt noile modele asteptate pe piata in ultimele luni ale lui 2014 si inceputul anului viitor. Iata care sunt dispozitivele care ar trebui sa iti faca viata mai usoara atunci cand te urci la volan.
Distribuie pe Facebook

1. Camera pentru curse pe Corvette

8 tehnologii noi care vor dota masinile

Amatorii de tururi de circuit vor putea sa isi inregistreze performantele, cu tot cu parametrii tehnici ai cursei si sa le posteze apoi pe internet. Asta, bineinteles daca intra in posesia unui Corvette model 2015. Chevrolet a anuntat ca va introduce optiunea Performance Data Recorder incepand cu exemplarele care vor iesi pe piata la sfarsitul acestui an. Cu ajutorul unei camere instalate frontal si a softurilor de masuratori telemetrice, se vor putea masura viteza, distanta de franare, fotele G la accelerare etc. Inregistrarile vor fi salvate pe un card SD plasat in interiorul torpedoului.

2. Ceasuri digitale de bord

8 tehnologii noi care vor dota masinile

Ei bine, Nvidia iese din zona chipset-urilor de calculator si intra pe piata sub forma ansamblelor auto cu modele de ceasuri digitale pe care soferii le pot personaliza dupa propriul gust. Mai mult o fita decat o idee practica, dar una care poate avea succes la teribilisti.

3. Capota fotovoltaica

8 tehnologii noi care vor dota masinile

Ford a prezentat la inceputul acestui an conceptul C-Max Solar Energy. Desi nu este nimic nou in ideea unui automobil electric sau a celulelor fotovoltaice, capota instalata pe plafonul monovolumului american poate da rezultate notabile in alimentarea din mers a vehiculului electric.

4. Masina cu hidrogen

8 tehnologii noi care vor dota masinile

Daca ideea este mult mai veche, Toyota se jura ca din 2015 vom avea un autoturism alimentat numai cu hidrogen. Sistemul se bazeaza pe alimentarea din celule cu hidrogen, iar testele efectuate suna incurajator: 10 secunde pentru demarajul de la 0 la 100 km/h, aproximativ 500 km autonomie si emisii de abur.

4. Ooops, mi-am updatat masina!

8 tehnologii noi care vor dota masinile

Si parca nici aici nu pare sa fie vreo revolutie industriala, cat timp update-urile Ford se fac printr-un cablu USB, iar cele de la Audi si Tesla merg deja prin Wi-Fi. Insa o comanda de update din telefon pentru autoturisme inca nu fusese introdusa pe piata. Asa ca sistemul de navigatie al Telenav permite acum smartphone-ului tau sa introduca cele mai noi software-uri in masina.

5. Display larg

8 tehnologii noi care vor dota masinile

Canadienii de la QNXSoftware Systems s-au gandit ca si pasagerii de pe "locul mortului" au nevoie de informatii utile in timp ce se afla in masina. Asa ca noile display-uri care includ informatii despre viteza, vant, conditii de drum, traseu etc se vor intinde pe o lungime semnificativa a bordului masinii. Ma rog, pe bordul noilor Mercedes-Benz CLA45 AMG.

6. Radio gigant

8 tehnologii noi care vor dota masinile

Si pentru ca americanii sa nu sufere prea mult, sistemul radio Alpine X009, cu display ca pentru chiori, va fi disponibil din toamna acestui an. Vestea buna este ca sistemul este compatibil cu iPod si iPhone si include un sistem de navigatie, radio prin internet si este descris ca un sistem HD. Vestea proasta este ca are dimensiuni care abia se potrivesc SUV-urilor. Ford a anuntat ca va introduce din toamna sistemul pe un nou model de camioneta.

7. Muzica de atmosfera

8 tehnologii noi care vor dota masinile

Cercetatorii de la Gracenote s-au gandit ca pierzi prea mult timp ca sa iti cauti muzica potrivita cu senzatiile transmise de diverse portiuni de drum parcurse la volan. Asa ca acum ai muzica de atmosfera: salbatica, romantica sau excitanta, livrata prin aplicatia Habu in toate modelele Ford disponibile cu sistem up-date.

8. Smartwatch Mercedes

8 tehnologii noi care vor dota masinile

Spre deosebire de smartwatch-urile Apple si Samsung, Mercedes a dorit un dispozitiv care sa il tina pe sofer la curent cu starea autoturismului, starea drumului si sa ii transmita si alte informatii utile. Mercedes-Benz Pebble smartwatch se conecteaza la aplicatia Mercedes-Benz Digital DriveStyle si iti transmite informatii despre locatia autoturismului, nivelul de carburant, starea drumului, ambuteiaje, informatii Google si mesaje de pe retelele de socializare.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze 8 tehnologii noi care vor dota masinile
mai multe