A fost prins si amendat primul sofer fara cauciucuri de iarna

A fost prins si amendat primul sofer fara cauciucuri de iarna
Asa cum probabil a aflat deja intreaga planeta, incepand cu data de 1 noiembrie in Romania a fost adoptata legea conform careia conducatorii ale caror autovehicule nu sunt echipate cu anvelope de iarna vor fi amendati, mustruluiti serios si batuti cu rigla la ambele palme. Unii s-au speriat si au dat iama in supermarket-urile de cauciucuri, altora putin le-a pasat.
Distribuie pe Facebook

Cert este ca ieri, in jurul 15:00, aceasta lege - care la prima vedere pare destul de justa, a facut prima victima. Soferul amendat conducea un tir cu semiremorca, prin Pasul Gutai din judetul Maramures, fara sa dispuna de cauciucuri de iarna sau lanturi montate. Acum, fie vorba intre noi, trebuie sa fii extrem de iresponsabil sa conduci un camion fara ca acesta sa fie echipat pentru iarna. Dar na, in Romania lipseste simtul responsabilitatii in orice domeniu.

Conform Politiei Romane, 'Pe DN 18, la km 17, in apropierea Pasului Gutai, pe raza judetului Maramures, a fost depistat primul conducator auto, care conducea un ansamblu de autovehicule format dintr-un autotren si semiremorca, pe un drum acoperit cu zapada, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna pe retelele axei de tractiune sau fara a avea montate lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.'

Soferul a fost amendat cu 10 milioane lei vechi, echivalentul a 15 puncte de amenda, si a ramas fara certificatul de inmatriculare pana la echiparea corespunzatoare a masinii.

Distribuie pe Facebook
mai multe