Ce se intampla de astazi cu soferii romani care incalca legea in strainatate

Ce se intampla de astazi cu soferii romani care incalca legea in strainatate
  • Strainii care incalca regulile de circulatie in Romania
  • vor fi amendati mai usor acum
  • La fel se va intampla, de asemenea, si cu soferii romani care comit infractiuni rutiere pe teritoriul EU
  • Acest lucru este posibil multumita sistemului transfrontalier de schimb de informatii
Distribuie pe Facebook

Soferii romani care comit infractiuni rutiere pe teritoriul tarilor din Uniunea Europeana nu mai au nici o scapare incepand de astazi.

Guvernul Romaniei a aprobat in cursul zilei de miercuri o Ordonanta care stabileste ca DRPCIV va acorda acces automat la datele privind vehiculele, respectiv proprietarii acestora organelor competente din Elvetia, tarile membre UE, dar si ale unui stat tert care are incheiat un astfel de acord cu Uniunea Europeana.

La randul sau, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule va primi acces la datele din sistemul de evidenta apartinand tarilor anterior mentionate, astfel ca si strainii care incalca regulilele de circulatie din tara noastra vor putea fi sanctionati mult mai repede ca pana acum.

Conform Executivului, sistemul transfrontalier de schimb de informatii "va contribui la imbunatatirea sigurantei rutiere pe teritoriul Romaniei si la aplicarea unui tratament nediscriminatoriu in ceea ce priveste persoanele nerezidente care comit incalcari ale normelor rutiere".

"Cel mai important impact social preconizat este diminuarea numarului de victime ale accidentelor rutiere, reducerea numarului de persoane decedate in accidentele rutiere si scaderea numarului de accidente cu consecinte grave", se mai arata in comunicatul de presa cu pricina.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 19 August 2015