Noile 18 puncte de depistare ale rovinietei sunt ascunse

Noile 18 puncte de depistare ale rovinietei sunt ascunse
  • Anul viitor vor fi montate inca 23 de puncte de control
  • In total, in aceasta iarna actioneaza 51 de camere fixe
  • Soferii din Romania primesc amenda acasa in cateva saptamani
Distribuie pe Facebook

De parca am avea numai drumuri impecabile si autostrazi cat vezi cu ochii, CNADNR vrea sa se asigure ca nu exista soferi care circula pe strazi fara sa fi platit rovinieta. Incepand de astazi, 18 Decembrie 2014, in Romania sunt 18 puncte noi de control automat al rovinietelor. Problema este ca aceste locuri sunt momentan secrete.

Incepand de joi, 18 Decembrie 2014, soferii vor fi monitorizati in trafic de 18 camere fixe noi, pozitionate in locuri strategice secrete. Cei de la CNADNR se mandresc cu faptul ca soferii nu vor putea evita zonele in care aceste camere sunt montate, asa ca orice sofer care nu are platita taxa de drum o sa primeasca amenda acasa in cel mai scurt timp.

Cele 18 camere fixe au fost montate pe autostrazi si pe drumurile nationale din Romania si li se alatura celor 33 de puncte fixe deja existente, celor 14 puncte mobile si de control dar si "armatei" de politisti si controlori de trafic cu drept de verificare. Mai pe romaneste, nu platesti taxa de drum, iei amenda. Chiar daca este mult spus taxa de drum, deoarece, numai bune nu sunt drumurile tarii noastre. Pe drumuri nationale mor oameni in fiecare zi din cauza infrastructurii prost gandite sau deoarece nu exista sisteme de avertizare sau de protectie.

La anul, celor 51 de puncte fixe existente in ziua de azi li se vor adauga inca 23 de camere fixe. Asta inseamna ca soferii vor fi si mai urmariti pe drumurile nationale. Chiar si asa, exista cateva probleme uriase: sa zicem ca ai vandut masina si cel care a luat-o nu a trecut-o pe numele sau, ca legea nu-l obliga si nu-l sanctioneaza daca nu a facut asta. Din pacate, amenda se va duce direct la cel care apare in acte, chiar daca, sa zicem, el nu mai detine acel automobil de ani buni.

O alta problema este cu masinile destul de numeroase care circula in Romania cu numere straine, fie ele de Bulgaria, Anglia sau Franta. Camerel si sistemul nu reusesc sa isi dea seama daca acea masina are taxa de drum platita sau nu, numai agentul poate face aceasta constatare prin verificarea bonului de casa.

CNADNR a pus la dispozitia soferilor, la adresa de internet www.cnadnr.ro, Sectiunea Verificare Rovinieta, un instrument prin care se pot verifica si descarca in format pdf informatii privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (numar de inmatriculare, numar de identificare) si codul de siguranta. Precizam ca acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate in perioada de valabilitate si nu pentru rovinietele a caror valabilitate a expirat sau pentru rovinietele care urmează sa intre in vigoare la o data ulterioara efectuarii verificarii pe site.

Distribuie pe Facebook
mai multe