Soferii care au fumat iarba sau au consumat droguri pot fi depistati in 5 minute

Soferii care au fumat iarba sau au consumat droguri pot fi depistati in 5 minute
  • Cei prinsi drogati la volan risca 3 ani fara permis
  • Unitatea Anti-drog intra pe fir in cazul soferilor drogati
  • Testul se face pe loc cu un dispozitiv special
Distribuie pe Facebook

Asa cum va povesteam nu demult, agentii de la Politia Rutiera din toata tara au inceput sa fie dotati cu detectoare speciale pentru substante stupefiante. Recent, intr-o campanie a politiei menita sa ii opreasca pe soferii care se urca beti la volan, au depistat si mai multi indivizi care consumasera droguri.

Va anuntam in articolul acesta ca politistii de la rutiera incep sa se doteze din ce in ce mai bine. Ei bine, se pare ca anul 2015 este cel in care vom vedea mai multi soferi care au consumat substante "necurate" ca niciodata. Si asta pentru ca majoritatea echipajelor care activeaza pe timp de noapte, care au ca scop depistarea soferilor care se urca in stare de ebrietate sau sub influenta unor substante ilegale, au de acum in dotare sisteme noi care in doar cateva minute spun daca si ce droguri a consuma soferul oprit la filtrul de control.

Astfel, agentii au de acum testere de la compania Securetec de ultima generatie, digitale, care pot identifica precis in doar 5-8 minute ce drog a consumat o persoana. Indiferent ca e vorba de marijuana, cocaina, heroina sau alte pastile si prafuri narcotice, testerul va spune foarte usor daca soferul nu a fost cuminte. Si asta datorita unui burete de unica folosinta, echivalentul capului de plastic in care sufli in alcooltest. Buretele se monteaza intr-un dispozitiv special caruia ii este pus un reactiv si in doar cateva secunde, in contactul cu saliva soferului care este pe burete, va da un numar. Fiecarui numar afisat ii corespunde un tip de drog sau rezultatul negativ.

Din pacate, momentan, cei care conduc drogati primesc aceeasi pedeapsa ca si atunci cand conduc beti. Adica permis suspendat si amenda de peste 1000 de lei. Plus o vizita scurta a celor de la anti-drog care vor face o ancheta despre provenienta drogurilor consumate si, eventual, un control al casei si a masinii individului prins. Insa legea urmeaza sa se schimbe si cei care sunt prinsi la volan cu stupefiante in vene risca si o perioada de 3 ani fara permis... Si asta pentru ca numarul celor care se drogheaza este in crestere. La fel si numarul celor care se urca beti la volan... Problema este ca alcoolul e legal, drogurile... Nu prea.

Drogati la volan

Distribuie pe Facebook
mai multe