Cum va arata noul Abarth 124 Spider, bazat pe Fiatul roadster abia lansat?

Cum va arata noul Abarth 124 Spider, bazat pe Fiatul roadster abia lansat?
  • Masina va avea pana la 200 cp
  • Motorul 1.4 Turbo va ramane dar va fi modificat
  • Tractiunea spate va primi un diferential blocant
Distribuie pe Facebook

E clar ca Abarth, compania italiana care tine de grupul Fiat-Chrysler, lucreaza de zor la lansarea unei versiuni speciale de Fiat 124 Spider. Insa cum va arata masina in realitate putem doar sa deducem din aceasta imagine virtuala.

Fiat 124 Spider tocmai ce a fost lansat in Europa si Statele Unite, fiind un roadster de mici dimensiuni bazat pe Mazda MX-5, celebrul roadster sportiv care a fost si el anul trecut readus in prezent cu o noua generatie. Dar, spre deosebire de Mazda, noul Fiat 124 nu a fost dotat cu motoare aspirate, ci cu unele turbo. E vorba de un propulsor de 1.4 litri turbo, pe benzina, care produce 140 cp in Europa si 160 cp pentru piata americana.

Motorul de 1.4 litri turbo a fost utiliat si pe modelele 500 Abarth, asa ca nu e de mirare ca venerabil companie de tuning si performanta va continua sa-l foloseasca. Oricum, lucrurile sunt destul de clare pentru viitorul Abarth 124 Spider: motor 1.4 modificat, cu niste piese de performanta, care va produce de la 160 cp pana la peste 200 cp. In plus, jante speciala Abarth, suspensii sport, interior inlocuit cu elemente sport si deja celebrele ornamente exterioare, atat aerodinamice cat si estetice, care vor face din micul roadster un Abarth adevarat.

Suntem curiosi cum o sa arate versiunea reala de 124 Abarth Spider. Insa cu siguranta nu va fi departe de ceea ce a realizat designerul X-Tomi Design, specializat in "anticiparea" modelelor care apar negresit pe piata la un moment dat. Si pentru ca masina de serie oricum este una usoara, foarte performanta pentru dimensiunile si pretul sau, cu siguranta un model modificat, cu sigla scorpionului in frunte, va duce placerea condusului la un alt nivel.

Sursa: xtomi.blogspot.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe