Cutie cu opt trepte si performante crescute pentru noul Corvette 2015

Cutie cu opt trepte si performante crescute pentru noul Corvette 2015
  • Chevrolet Corvette Stingray primeste o cutie automata cu opt trepte
  • Noua unitate inlocuieste vechea transmisie cu sase rapoarte de viteza
  • Multumita acestei schimbari, performantele si eficienta au fost imbunatatite
Distribuie pe Facebook

Cea de-a saptea generatie a legendarului Chevrolet Corvette este acum disponibila la vanzare si in compania unei cutii automate cu opt rapoarte, ce promite timpi de schimbare a treptelor de viteza similari "celor mai performante cutii cu dublu ambreiaj ale industriei auto".

Spre deosebire de majoritatea companiilor ce activeaza (si) in segmentul supercarurilor, americanii de la Chevrolet au anuntat inca de la bun inceput ca reprezentantul lor in aceasta lume nu va renunta la clasica transmisie manuala. Pentru cei care nu fac insa fata provocarii celor trei pedale, modelul Corvette Stingray putea fi comandat si alaturi de o cutie automata cu sase trepte de viteza. Asta pana acum.

Chevrolet Corvette Stingray 2015Chevrolet Corvette Stingray 2015

Chevrolet Corvette Stingray 2015

Nu de alta, dar incepand cu modelul 2015, cea de-a saptea generatie a legendarului automobil de inalta performanta de peste Ocean trece la o cutie automata cu opt rapoarte, ce promite timpi de schimbare a treptelor de viteza similari "celor mai eficiente cutii cu dublu ambreiaj ale industriei auto". Iar rezultatele sunt imediat vizibile, cele 3.7 secunde (de la 3.8 secunde) necesare realizarii acceleratiei de la 0 la 96 km/h reprezentand o prima dovada in acest sens.

In plus, noul Chevrolet Corvette Stingray 2015 se mai poate lauda - atunci cand vine la pachet cu transmisia Hydra-Matic 8L90 in opt rapoarte, si cu capacitatea de a parcurge sfertul de mila in aproximativ 11.9 secunde, vestile bune continuand cu imbunatatirea consumului de carburant cu aproximativ 3.5 procente. Altfel spus, fisa cu specificatii tehnice indica acum un 8.11 litri la 100 kilometri in dreptul consumului de autostrada, o valoare inferioara celor inregistrate de Audi R8 V8, Jaguar F-Type R, Nissan GT-R, Porsche 911 Carrera si chiar Mercedes C350 Coupe sau de versiunile in sase cilindri ale modelelor Subaru Outback sau Volkswagen Passat, dupa cum afirma comunicatul de presa al oficialilor americani.

Asa cum anuntam si initial, cea de-a saptea generatie a legendarului automobil de inalta performanta de peste Ocean este pusa in miscare de un propulsor aspirat, V8 de 6.2 litri, ce livreaza 455 CP in varianta standard si 460 CP impreuna cu sistemul de evacuare sport oferit in mod optional. De asemenea, unitatea cu pricina se mai bucura si de prezenta sistemului de injectie directa, respectiv tehnologiei de dezactivare a cilindrilor, toate acestea impreuna cu o greutate de aproximativ 1.499 de kilograme ducand la o eficienta impresionanta pentru un supercar.

Chevrolet Corvette Stingray 2015

Chevrolet Corvette Stingray 2015Chevrolet Corvette Stingray 2015

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (101) Poze Chevrolet Corvette Stingray 2015
mai multe