Peugeot prezinta noul 108. Model va fi oferit si intr-o varianta cabrio

Peugeot prezinta noul 108. Model va fi oferit si intr-o varianta cabrio
  • Peugeot a dezvaluit inlocuitorul actualului 107, noul 108
  • Modelul va fi oferit in doua versiuni: hatchback si cabrio
  • Gama de motorizari include un propulsor de 1.0 l si unul de 1.2 l
Distribuie pe Facebook

Peugeot aduce, in premiera, la Salonul Auto de la Geneva, noul 108, modelul sau de oras in doua variante de caroserie: hatchback si convertible.

Peugeot 108 este varianta companiei franceze pentru actualul 107, model care va fi inlocuit. Micutul city-car a fost deja prezentat de Peugeot si urmeaza sa isi faca debutul foarte curand, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Peugeot 108

Comparativ cu vechiul model, noul Peugeot 108 vine cu doua versiuni de caroserie si aduce motorizari imbunatatite. Astfel, automobilul va cantari doar 840 de kilograme, ceea ce il va face sa fie unul dintre cele mai usoare autoturisme din segmentul sau, urmand sa fie vandut atat in varianta hatchback (cu 3 sau 5 usi), cat si in varianta cu acoperis retractabil (cu o lungime de 76 cm si o latime de 80 cm), denumita 108 TOP!.

Acest tip de plafon este similar cu cel folosit la DS3 Cabrio, Fiat 500C sau Renault Twingo. Pentru a reduce zgomotul interior, Peugeot 108 TOP! a fost echipat cu un deflector de aer, care se ridica automat atunci cand plafonul este coborat.

Peugeot 108

Noua masinuta de oras are un design mai rafinat, multumita numeroaselor linii de stil preluate de pe modelul 308. Partea frontala este mai indrazneata, cu lumini de zi de tip LED si blocuri optice agresive, care au nuante de negru.

Peugeot 108 are 3.47 metru lungime si 1.62 metru latime, fiind mai lung decat generatia pe care o inlocuieste cu 4 cm, dar si mai ingust cu 1 cm. La interior, modelul are scaunul soferului ajustabil pe inaltime, aer conditionat automat, un display cu touchscreen de 7 inchi si sase airbaguri.

Peugeot 108



Sub capota, noul Peogeot 108 va avea doua motorizari. Este vorba de propulsorul in trei cilindri e-VTi, de 1.0 litri si 68 CP, cuplat la o cutie manuala in cinci trepte, si de propulsorul 1.2 litri PureTech VTi de 82 CP. Prima motorizare poate fi echipata si cu sistemul Start/Stop, dar si cu o transmisie automata, mai precizeaza francezii.

Noul Peogeot 108 isi va face debutul luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva, si va ajunge in showroom-uri in vara aceasta.

Peugeot 108

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Peugeot 108
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 14 Februarie 2014