Skoda Octavia facelift vine in 2017 cu o fata noua si mai multa tehnologie

Skoda Octavia facelift vine in 2017 cu o fata noua si mai multa tehnologie
  • Skoda a anuntat ca facelift-ul modelului Octavia va fi lansat in 2017
  • Acesta va imprumuta din trasaturile SUV-ului Kodiak
  • Octavia va ramane cel mai important model din gama
Distribuie pe Facebook

Constructorul ceh a anuntat recent ca dupa lansarea SUV-ului Kodiak, isi va indrepta intreaga atentie spre vedeta gamei, modelul Octavia. Facelift-ul este asteptat in 2017, cu un look nou si mai multa tehnologie.

In ultimele saptamani cehii de la Skoda au fost ocupati cu pregatirea lansarii primului lor SUV. Modelul Kodiak, suprins de nenumarate ori in teste, va renunta definitiv la camuflaj pe 1 septembrie, cu ocazia debutului sau oficial.

Dupa acest moment istoric, toata atentia celor de la Skoda se va indrepta spre cel mai bine vandut model al lor, Octavia.

Cea de-a treia generatie a modelului a luat nastere in anul 2013, iar acum, la 3 ani distanta, are mare nevoie de un facelift, care sa-l apropie mai mult de cerintele actuale ale publicului. Chiar daca segmentul SUV-urilor este din ce in ce mai popular si fiecare constructor de automobile se concentreaza mai mult asupra lui, Jozef Kaban, designerul sef Skoda, a declarat ca pentru ei, Octavia ramane in continuare cel mai important model din gama.

In ceea ce priveste noutatile pe care le va aduce facelift-ul Octaviei, prima mare modificare va fi preluarea trasaturilor estetice introduse de SUV-ul Kodiaq. Astfel, blocurile optice vor deveni mai angulare, semnatura LED va fi modificata, design-ul spoilerelor si al grilei fata va fi cel mai probabil inspirat din cel al modelului Superb, iar stopurile vor primi deasemenea tehnologia LED si o semnatura sub forma literei C.

Interiorul va fi si el revizuit iar cea mai importanta modificare va fi ecranul sistemului multimedia care va avea o dimensiunea mult mai generoasa, de 9.5 inch, cu suport pentru Apple CarPlay si Android Auto, si desigur, cu o conexiune la internet.

In ceea ce priveste propulsoarele, constructorul ceh a anuntat ca la acest capitol nu vor fi schimbari majore. Pentru inceput, gama actuala va fi imbunatatita pentru a reduce consumul de carburant si nivelul emisiilor, iar pentru clientii care prefera motoarele mai puternice, Octavia va prelua versiunile ceva mai nervoase ale motoarelor actuale, introduse pe noul Volkswagen Tiguan.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 30 August 2016