Volkswagen a prezentat noul model Crafter. Acesta vine cu 69 de versiuni derivate si costuri de exploatare scazute

Volkswagen a prezentat noul model Crafter. Acesta vine cu 69 de versiuni derivate si costuri de exploatare scazute
  • Volkswagen a prezentat noua generatie a modelului Crafter
  • Utilitara vine cu 69 de versiuni derivate, motoare eficiente si costuri de exploatare scazute
  • Noul Crafter are un volum de incarcare de pana la 18,4 metri cubi si o masa totala maxima autorizata cuprinsa intre 3 si 5,5 tone
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Volkswagen au prezentat noua generatie a modelului Crafter, in cadrul unui eveniment care a avut loc in Offenbach, Germania.

Constructorul din Wolfsburg si-a pus toata priceperea in cea de-a sasea generatie a modelului Crafter, si a reusit astfel sa creeze un vehicul dinamic, contemporan, cu o gama extrem de variata de derivate, care sa fie cea mai buna solutie pentru cei mai pretentiosi clienti.

Volkswagen Crafter

Vehiculul a fost redezvoltat de la zero, si propune acum in premiera in acest segment, directie electromecanica, motoare eficiente, solutii bine gandite pentru incarcare si nu in ultimul rand mai multe sisteme de asistare a conducatorului auto.

Volkswagen Crafter

Noul Volkswagen Crafter vine cu un volum de incarcare de pana la 18,4 metri cubi, o inaltime maxima a spatiului de incarcare de 2.196 mm, si nu mai putin de 69 de versiuni derivate. Printre acestea amintim Furgon, Kombi, cu cabina simpla sau dubla, diferite lungimi, cu sau fara solutii pentru suprastructuri.

Utilitara are o masa totala maxima autorizata cuprinsa intre 3 si 5,5 tone, latimea spatiului de incarcare dintre pasajele rotilor este de 1.380 mm, iar lungimea maxima a spatiului de incarcare este de 4.855 mm. In plus, incarcatura poate fi fixata eficient multumita sinelor de ancorare integrate in peretii laterali, peretele despartitor, in plafon si in podea.

Volkswagen CrafterVolkswagen Crafter

Dupa cum spuneam mai sus, noul Crafter a fost redesenat de la zero, iar noul sasiu are acum o suspensie fata McPherson, cinci variante diferite pentru puntea spate rigida si nu in ultimul rand arcuri parabolice, sau progresive in unele versiuni derivate.

Soferul beneficiaza acum de un spatiu de lucru ergonomic, sustinut de trei variante diferite ale unui scaun optional cu suspensie ergoConfort, cu suporturi reglabile pentru zona lombara si functie de masaj.

Volkswagen Crafter

In configuratie standard, Volkswagen-ul Crafter propune, printre altele, geamuri electrice, inchidere centralizata cu telecomanda wireless, si solutii de depozitare practice pentru telefon, laptop sau tableta, sau pentru manusile de lucru si multe altele.

Directia electromecanica introdusa in premiera in acest segment aduce cu ea o gama extinsa de sisteme de asistenta activa la condus. Printre acestea regasim sistemul activ de mentinere a benzii de deplasare, sistemul de asistenta la parcare, sistem de asistenta la manevrarea unei remorci, tempomat adaptiv, sistem de franare de urgenta Front Assist, sistem de asistenta pentru vant lateral sau comanda automata de reducere a fazei lungi.

Volkswagen Crafter

Pe langa acestea, ocupantii mai dispun de airbag-uri frontale, laterale si pentru cap, o camera video spate, sistem de avertizare pentru traficul din spate si o protectie laterala bazata pe senzori care a fost dezvoltata special pentru acest model.

Ca si motorizari, noul Volkswagen Crafter o gama de propulsoarea fiabile, destinate atat transportului pe distante scurte, cat si lungi. Motorul de 2.0 litri TDI, dezvoltat suplimentar pentru Crafter, este disponibil cu tractiune fata si 3 configuratii de putere: 102, 140, sau in varianta BiTurbo TDI de 177 de cai putere.

Volkswagen Crafter

Toate variantele indeplinesc standardul de emisii Euro 6 si sunt prevazute cu sistemul start-stop ca dotare standard. Tocmai de aceea, acestea sunt cu 15% mai eficiente din punctul de vedere al consumului de carburant, si obtin calificative bune si pentru gradul redus de uzura sau pentru costurile de intretinere sau reparatii.

Mai mult decat atat, de la jumatatea anului viitor, gama de motorizari va fi completata de sistemul de tractiune integrala 4MOTION, care va aduce cu ea un motor transversal , si sistemul de tractiune spate cu motor montat longitudinal.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Volkswagen Crafter
mai multe