Bugatti confirma lansarea unui nou model radical in 2016

Bugatti confirma lansarea unui nou model radical in 2016
  • Masina va avea un motor hibrid
  • Puterea va fi de 1300 cp de la un motor termic + 200 cp de la cel electric
  • Numele acestui model este momentan necunoscut
Distribuie pe Facebook

Ultimul produs al celor de la Bugatti a fost Veyron SuperSport, o masina de 1200 cp. Se pare ca francezii se gandesc la o noua masina care sa inlocuiasca Veyronul. Aceasta se va lansa in 2016 si va avea cel mai probabil 1500 cp.

Nu demult vedeam ca cei de la Bugatti testeaza pe Nurburgring un motor nou amplasat pe o caroserie normala de Veyron. Se specula atunci ca este vorba de motorul nou care va echipa urmatorul model al marcii exclusiviste. Tot ce stim este insa ca noul model va fi lansat oficial peste un an sau doi.

Seful diviziei de design de la Volkswagen, Walter de Silva a spun pentru o revista britanica amanunte despre urmatorul Bugatti. Nemtii lucreaza de zor pentru a dezvolta o masina exceptionala, cu un design nemaivazut, dar si cu o putere colosala, cea mai mare oferita vreodata de o masina de serie. Pana acum, singurele confirmari au venit din partea celor prezenti pe Nurburgring, acolo unde un Veyron obisnuit avea un motor ciudat, ce parea a fi un hibrid cu acumulatori electrici. De aici si supozitiile cum ca urmatorul hypercar al lui Ettore va avea nu mai putin de 1500 cp.

Chiar daca modelul Veyron se fabrica deja de peste un deceniu, uzina are ceva probleme financiare din cauza masinilor de pe stoc care inca nu s-au vandut. De aceea au si ales strategia modificarii acestora si vanzarea lor in serii limitate, mult mai dorite de pasionatii cu bani. Indiferent de soarta lui Veyron, vom vedea cu siguranta la sfarsitul anului viitor noul automobil care va rescrie istoria pe sosele.

Urmatorul Bugatti va avea tot un motor W16 pe benzina cu 4 turbo-compresoare, la care va fi adaugat si un propulsor electric alimentat de un set de acumulatori. Chiar daca masina va fi ceva mai grea, este de asteptat sa vedem motorul electric amplasat in fata, ocupandu-se de tractiunea rotilor frontale. Cat despre spatiul pentru bagaje... nu stim daca va mai exista. Oricum, cei 1500 cp anticipati de toata lumea o vor face din nou cea mai puternica masina de serie pe care banii o pot cumpara.

Noi abia asteptam sa vedem un nou produs marca Bugatti, o masina mai aerodinamica si mai dezvoltata decat actualul Veyron. O masina care, se pare ca planuieste sa atinga 450 km/h si sa reconfirme faptul ca marca franceza stie una si buna: sa faca cea mai puternica si mai buna masina din cate s-au fabricat vreodata.

Bugatti 2016

Distribuie pe Facebook
mai multe