Caparo T1 Evolution poate costa 1.5 milioane de dolari

Caparo T1 Evolution poate costa 1.5 milioane de dolari
  • Varianta Evolution ar putea sa aiba 700 cp
  • Greutatea masinii va fi de aproximativ 560 kg
  • Va avea cel mai bun raport greutate/putere al unei masini de sosea
Distribuie pe Facebook

Caparo, o mica firma care produce automobile de strada care sunt cel mai apropiate de un monopost de Formula 1, a anuntat ca in 2015 va scoate pe piata un nou model. In prezent, produsul lor numit T1, masina care a bagat spaima in producatorii emisiunii Top Gear, se vinde dar... nu prea se vinde. Poate din acest motiv este nevoie de un T1 Evolution.

Atunci cand a fost lansat, Caparo T1 era cea mai rapida masina de sosea pe care cineva o putea cumpara. Avea cu cei 575 cp un raport putere/greutate de 2 ori mai bun decat are un Bugatti Veyron. Asa ca nu e de mirare ca cifrele oficiale erau demne de o masina de Formula 1: 2.5 secunde pana la 100 km/h si o viteza de top limitata la aproape 320 km/h. Acum, cei de la Caparo anunta o masina si mai nebuna care are toate sansele din lume sa devina cea mai rapida din univers.

Caparo T1 Evolution va fi realizat de aceeasi echipa care a contribuit la fabricarea lui McLaren F1. Dar, spre deosebire de varianta obisnuita, care costa cam 400.000 de dolari, se pare ca Evolution va avea un pret de... 1.5 milioane de dolari. Masina F1 de strada va fi insa si mai puternica, pastrand greutatea redusa sub 600 kg. Motorul de 3 litri supra-alimentat realizat special de competitiile Indy 3000 va fi montat central si va avea minimum 700 cp. Iar cele doua locuri pentru pasageri vor ramane la locul lor, asadar oricine isi poate plimba prietena.

Caparo T1 Evolution

Insa la acesti bani, un client poate cumpara un Veyron SS, un Ferrari LaFerrari, un McLaren L1 sau un Porsche 918 Spyder fara probleme. Si asta fara sa existe riscul de a inghiti muste sau lovi pasari cu casca, pentru ca un Capro nu are acoperis, dar nici parbriz, iar purtarea castii moto este obligatorie.

Chiar daca pana acum cei de la Caparo au vandut numai cateva exemplare de T1, ei spera ca noul Evolution sa aiba mai mult succes. In special datorita faptului ca nu va mai exista nimic pe strada mai rapid si mai radical. Pur si simplu, nimic. Niciun Hennessey, niciun Bugatti, nimic. Si masina cea noua, chiar daca va fi extrem de usoara, se va bucura si de sistem ABS, ESP si o sumedenie de sisteme electronice de telemetrie pentru circuit. Nu stim insa daca va fi disponibila si o varianta coupe sau un cabriolet cu hardtop, eventual si disponibilitatea unui aer conditionat. Dar cum cei de la Caparo nu fac compromisuri in ceea ce priveste performanta, probabil o sa vedem o masina de Formula 1 pentru sosea, o caroserie si un motor. Atat.


Caparo T1 Evolution

Caparo T1 Evolution

Caparo T1 Evolution

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Caparo T1 Evolution
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 August 2014