Cel mai puternic sedan de serie din lume este aici: Dodge Charger SRT Hellcat

Cel mai puternic sedan de serie din lume este aici: Dodge Charger SRT Hellcat
  • Acceleratia pana la 100 km/h se face in 3.7 secunde
  • Motorul este de 6.2 litri V8 HEMI supra-alimentat
  • Cuplul masinii este de 880 Nm
Distribuie pe Facebook

Cel mai rapid sedan din lume este aici! De fapt, peste ocean, acolo unde Dodge a lansat pe piata modelul Charger SRT Hellcat, o masina de 707 cp care beneficiaza de acelasi motor V8 ca si Challenger SRT Hellcat.

Daca credeai ca cei 600 cp si 700 Nm ai lui BMW M5 Editia Aniversara de 30 de ani sunt multi, atunci ce poti spune despre 707 cp? Atat are cel mai puternic sedan de serie produs vreodata, conform celor de la Dodge. Americanii tocmai ce au lansat modelul Charger SRT Hellcat, o masina cu 4 usi care are sub capota acelasi propulsor urias de pe Challenger SRT Hellcat. Pai daca este cel mai puternic motor, de ce sa nu-l puna si pe o limuzina?

Noul Charger SRT Hellcat atinge 100 km/h in doar 3.7 secunde si face sfertul de mila in 11 secunde, avand o viteza maxima de 328 km/h. Conform americanilor, aceasta masina este cea mai rapida, cel mai puternic sedan din lume si cel mai avansat muscle-car cu 4 usi pe care l-a vazut America. Insa nu este deloc o masina usoara, avand cu 50 kg mai mult ca Challengerul Hellcat, adica 2114 kg si o distributie a maselor de 54:46. Insa sfertul de mila il face mai rapid decat fratele cu doua portiere, in doar 11 secunde, fata de 11.2 secunde de cat are nevoie Challenger.

Charger SRT Hellcat

Alte cifre ne duc cu gandul la competitia de la Chevrolet. Un Camaro ZL1 face sfertul de mila in 11.96 secunde in timp ce un Viper SRT GTS il face in 11.4 si un Chevrolet Corvette ZR1 in 11.4 secunde. Cu alte cuvinte, acest sedan de familie american este cea mai rapida masina de serie. Punct.

Noua masina este disponibila numai cu tractiune spate si cu o cutie automata care are 8 rapoarte ce sunt schimbate in doar 160 milisecunde. Ca si Challengerul, masina vine cu doua chei speciale: cu una te bucuri de toti cei 707 cp, cea de culoare rosie, iar cand mergi cu cheia neagra ai numai 500 cp. In plus, masina poate fi personalizata astfel incat cine o conduce sa nu poata trece de 4000 rpm, sa nu poata accesa sistemul "launch control" si sa nu dezactiveze ESC-ul.

Charger SRT Hellcat

Pe fata, masina are discuri de frana uriase, de 390 mm, adica mai mari decat o janta de 15 inch, marca Brembo, cu etriere care au 6 pistoane individuale si 4 pe puntea spate, jante din aluminiu forjate pe 20 de inch incaltate cu pneuri 275/40ZR marca Pirelli P Zero. In plus, suspensia este una adaptiva, reglabila in 3 moduri diferite, in functie de necesitati: de la mersul pe asfalt, la mersul pe circuit.

Ca si particularitati, Charger SRT Hellcat are o capota unica din aluminiu cu doua prize de aer pentru evacuarea aerului, o grila frontala neagra, spoilere specifice si un eleron pe portbagaj.

Vanzarile lui Charger SRT Hellcat, masina cu 707, vor debuta in 2015 si va avea un pret de incepere de 60.000 de dolari. Adica o pomana, daca ne gandim ca tot ce tine de concurenta, care oricum nu tine pasul, trece de 100.000 de Euro! Insa aceasta masina se va produce doar in 1200 de exemplare.

Charger SRT HellcatCharger SRT Hellcat

Charger SRT Hellcat

Charger SRT Hellcat

Charger SRT Hellcat

Charger SRT Hellcat

Charger SRT Hellcat

Charger SRT Hellcat

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (143) Poze Charger SRT Hellcat
mai multe