Ferrari nu are de gand sa se injoseasca prin fabricarea de SUV-uri

Ferrari nu are de gand sa se injoseasca prin fabricarea de SUV-uri
  • Nu vom vedea un Ferrari SUV prea curand
  • Bentayga deja si-a epuizat cota pe Romania
  • Piata SUV-urilor, in crestere serioasa
Distribuie pe Facebook

Daca Lamborghini, Bentley, Jaguar, Porsche sau Maserati au facut sau planuiesc productia unui SUV, toata lumea se astepta de la Ferrari sa faca acelasi pas mai devreme sau mai tarziu. Insa seful Fiat-Chrysler, grupul care detine si Ferrari, spune altceva.

"Over my dead body" este raspunsul lui Sergio Marchionne la intrebarea: Ferrari va incepe sa produca SUV-uri? Adica nimic mai simplu si clar prin exprimarea sa de a refuza categoric orice gand de a produce un SUV cu emblema Ferrari in frunte. Ceea ce vine oarecum surprinzator, daca ne gandim ca deja Ferrari a mai "calcat in strachini", luandu-se dupa multime. Adica deja a facut o masina electrica, urmata de una hibrida...

Dupa ce Porsche a deschis productia de SUV-uri in randul marcilor exotice, au urmat Bentley, Jaguar si chiar Maserati, lansand proiecte de automobile versatile si spatioase, care se bucura de un urias succes la nivel european. Insa aceasta dorinta de a exploata cat mai multe segmente de piata vine firesc in urma unei cerinte: trebuie stiut ca SUV-urile de orice dimensiune sunt cel mai bine vandute in Europa, toate marcile care vand asemenea modele avand cresteri masive.

Chiar si cel mai scump SUV de pe piata, Bentley Bentayga, se vinde ca painea calda, chiar si Romania epuizand repede cota alocata. Mai exact, nu mai putin de 9 romani au achitat deja avansul pentru un Bentayga, urmand sa plateasca in total cate 300.000 de Euro pe fiecare masina comandata. Chiar si asa, se estimeaza ca in 2017 sa fie peste 20 de Bentayga inmatriculate in Romania, celelalte fiind aduse de afara.

In concluzie, se pare ca ramane in picioare un producator cu ceva coloana vertebrala. Marchionne o sa lase segmentul SUV-urilor de lux italienesti pe mana colegilor de la Maserati care vor lansa anul acesta modelul Levante. Insa momentan, cel putin cat domnia sa traieste si se ocupa de conducerea grupului FCA (Alianta Fiat-Chrysler), nu vom vedea un Ferrari cu care sa ne putem aventura la off-road sau la un gratar in padure. Ceea ce e bine!

Distribuie pe Facebook
mai multe