Sfarsitul unei ere: Lamborghini Gallardo iese din productia de serie

Sfarsitul unei ere: Lamborghini Gallardo iese din productia de serie
  • Dupa un deceniu de activitate, Lamborghini Gallardo isi ia ramas bun de la noi
  • Supercarul din Sant'Agata Bolognese a fost construit pana acum in 14.022 exemplare
  • Anul viitor, compania auto italiana este asteptata sa lanseze pe piata modelul Cabrera
Distribuie pe Facebook

Dupa aproximativ un deceniu de activitate si peste 14.000 de exemplare vandute, modelul Lamborghini Gallardo isi ia ramas bun de la industria auto

Introdus pe piata in cursul anului 2003 si oferit de-a lungul timpului in numeroase versiuni de caroserie, motorizare si echipare, modelul entry-level al italienilor de la Lamborghini s-a vandut pana acum in nu mai putin de 14.022 unitati. Ultima dintre acestea a iesit de pe linia de productie a companiei de automobile din Sant'Agata Bolognese chiar saptamana aceasta si va ajunge in garajul unui colectionar privat.

Exemplarul in cauza este un Lamborghini Gallardo LP570-4 Spyder Performante finisat in nuanta Rosso Mars si ascunde sub capota un propulsor V10 de 5.2 litri, ce dezvolta 570 cai putere si 540 Newton-Metri. Echipat cu o transmisie automata in sase rapoarte, plus un sistem de tractiune integrala si avand o greutate de numai 1.485 kilograme, supercarul italian are nevoie de doar 3.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Odata incheiata productia modelului Lamborghini Gallardo, compania de automobile din Sant'Agata Bolognese se poate concentra acum pe dezvoltarea si testarea viitorului Cabrera, un model despre care se zvoneste ca va fi lansat chiar in cursul lui 2014. Din pacate, informatiile oficiale cu privire la succesorul legendarului Gallardo lipsesc cu desavarsire la acest moment, insa nu ar fi de mirare daca si acesta ar fi propulsat tot de un V10 aspirat.

Ultimul Lamborghini Gallardo construit vreodata

Ultimul Lamborghini Gallardo construit vreodata

Distribuie pe Facebook
mai multe