Singurul Ferrari F40 LM street-legal se vinde pentru 1.25 milioane dolari

Singurul Ferrari F40 LM street-legal se vinde pentru 1.25 milioane dolari
  • Un american isi vinde Ferrari-ul F40 din dotare
  • Supercarul italian a fost convertit la versiunea LM
  • Pretul de achizitie se ridica la 1.25 milioane de dolari
Distribuie pe Facebook

Ultimul "copil" al lui Enzo Ferrari, modelul F40 continua sa faca ravagii printre pasionatii de automobile chiar si in ziua de astazi, la mai bine de 20 de ani de la disparitia sa din prim planul industriei supercarurilor. Doar o mana dintre acestia isi vor permite insa plata sumei necesare pentru a-si indeplini visul din copilarie.

Disponibil la vanzare pentru 1.25 milioane de dolari, urmatorul Ferrari F40 are ca an de fabricatie 1992 si numara doar 18.406 kilometri la bord. Nu acestea reprezinta insa punctele forte ale exemplarului din cazul de fata, ci faptul ca a fost convertit la versiunea LM fara a-si pierde statutul de masina de strada.

Pe langa reconstructia motorului V8 de 2.9 litri cu noi interne si inlocuirea turbinelor standard cu unele crescute in dimensiuni, tratamentul cu pricina presupune - tot pe plan tehnic - si adoptatea unor imbunatatiri la nivelul ambreiajului, suspensiei si, bineinteles, sistemului de franare.

De asemenea, supercarul italian se mai poate lauda si cu numeroase elemente de caroserie din fibra de carbon, precum capota portbagajului sau cele doua portiere, acelasi material fiind folosit si la realizarea prelungirii proeminente atasate spoilerului fata, respectiv eleronului posterior de dimensiuni generoase.

Ferrari F40 LM de stradaFerrari F40 LM de strada

Ferrari F40 LM de strada

In plus, in spatele geamurilor fabricate din Lexan se ascund acum atat o pereche de scaune racing cu centuri de tip ham, cat si un roll cage custom, dorinta proprietarului de a avea cel mai cool Ferrari F40 de strada fiind pe deplin indeplinita.

Despre Ferrari F40

Ultimul "copil" al lui Enzo Ferrari, modelul F40 a fost construit vreme de cinci ani, in perioada 1987 - 1992. Aproximativ 1.315 exemplare ale automobilului ce avea sa inlocuiasca iconicul 288 GTO au iesit de pe portile fabricii din Maranello, toate acestea venind la pachet impreuna cu o motorizare V8 twin-turbo de 2.9 litri si un design semnat Pininfarina.

Chiar daca initial nu si-a propus sa aiba parte de o cariera si in lumea sporturilor cu motor, supercarul italian a sosit in cele din urma si intr-o versiune de curse, pe nume LM (Le Mans).

Ferrari F40 LM de strada

Ferrari F40 LM de stradaFerrari F40 LM de strada

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Ferrari F40 LM de strada
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 23 Septembrie 2014