I've got the power: Kia Pro Cee'd by Andi

I've got the power: Kia Pro Cee'd by Andi
Retete clasice de tuning nu se aplica tuturor marcilor de masini, iar masini al caror design poate fi imbunatatit fara prea multa bataie de cap sunt si mai putine, nu iti ajung degetele de la o mana daca te apuci de numarat. Ei bine, noi nu doar le numaram, dar si constatam cu bucurie rezultatul!Andi a gasit puterea, dar mai ales inspiratia de a schimba lucrurile. Romania a vazut pana acum doar cateva Kia Pro Cee'd-uri tunate, iar o vizita la Bacau demonstreaza din nou faptul ca unde exista dorinta, exista o cale.
Distribuie pe Facebook

Andi are masina de doi ani si, dupa cum marturiseste el, nu a fost hotarat din prima cat priveste tuningul. Pro Cee'd-ul l-a vazut prima oara in oras, prin trafic, iar modelul in trei usi de la Kia i-a cam ramas la inima, deci vizita si un testdrive-ul la dealer nu au reprezentat decat o confirmare a faptului ca TREBUIA sa o aiba. A intrat in posesia masinii mult visate la 25 iulie 2008, a durat doar cateva luni pana cand a sosit comanda. Pe scurt, un motor de 1.6 16V 126 CP varianta best, plus cateva optionale ESP, scaune incalzite electric, proiectoare ceata si parbriz cu degivrare, totul ambalat intr-un negru misterios.

I've got the power: Kia Cee'd by Andi



Pentru ca vorbim de pasiune, natura si-a urmat cursul normal. Andi s-a hotarat in martie 2009 ca daca tot nu-si poate stapani pofta de tuning, sa inceapa cu ceva mai putin drastic. Auditiv, nu vizual. "Acustica masinii merita ceva mai mult, deci m-am apucat de facut o sonorizare completa. Dar nu una oarecare, cu unghiuri drepte si ascutite realizate din lemn, ci una din fibra de sticla", spune el. Intregul proces a durat mult, insa rezultatul a fost mai mult decat neasteptat - la sfarsitul lunii masina VIBRA de fericire!

I've got the power: Kia Cee'd by Andi



Per ansamblu, sistem de sunet ascunde 2 subwoofere Alpine Type R 12'' (putere RMS: 500 W) si 2 amplificatoare Alpine MRP M 650 ( amplificator 1 canal, clasa D, putere RMS: 1X4000W - 4 ohmi, 1X600W - 2 ohmi, 1X1000W - 4 ohmi, 2 amplificatoare in punte), un amplificator Sinus Live 540 (4X50W - 4 ohmi, 2X100W - 4 ohmi bridged), un crossover activ Tornado i-co3 si un condensator 1,2 Farad. Destul de impresionant, nu?

I've got the power: Kia Cee'd by Andi



"Prima participare la CNCA (Cluj, 19-20 septembrie 2009) a avut ca scop o masuratoare oficiala si concreta a performantelor masinii", marturiseste Andi. Rezultatul inregistrat acum aproape un an a fost de 140.1 dB, deci deloc neglijabil, iar dupa cateva mici retusuri Andi ocupat locul patru pe podiumul SQ (in acelasi timp masurand 141,1 dB la SPL) la Finala CNCA Pitesti 17-18 octombrie 2009. Insa Pro Cee'd-ul e de neoprit - anul acesta la 4TuningDAYS a adaugat palmaresului si "Top Sound System 4TuningDAYS 2010".

I've got the power: Kia Cee'd by Andi


Cu "muzica" a mers totul asa de bine incat Andi nu a mai stat pe ganduri cand a venit vorba de exterior. E drept, nu i-a mers din prima la capitolul asta, insa pana la urma tuningul a invins stock-ul si toata lumea va trai fericita pana la adanci batraneti . "Ceea ce imi place mai mult la masina aceasta este ca nu gasesti mai nimic aftermarket. Asta, insa, ma motiveaza si mai mult sa caut tot felul de idei si sa ma implic si mai mult in proiect", explica Andi.

I've got the power: Kia Cee'd by Andi I've got the power: Kia Cee'd by Andi I've got the power: Kia Cee'd by Andi



Mai concret, din dorinta de a monta un kit xenon si din cauza faptului ca pe piata nu sunt disponibile faruri cu lupa pentru acest model de Kia, Andi a fost nevoit sa gaseasca alta solutie: lupe de pe un Audi A6 2009. "Demontatul si montatul au fost o nimica toata, doar reglajul a pus ceva probleme minore. Rezultatul a fost peste asteptari, atat din punctul de vedere al vizibilitatii pe timp de noapte, cat si al aspectului estetic", isi aminteste cu bucurie proprietarul.

I've got the power: Kia Cee'd by Andi


De asemenea, Andi a optat si pentru un set de jante Carmani CA3 pe 17'', plus o evacuare completa din inox, cu doua finale JOM POWER FLOW pentru un efect desavarsit. La rand a urmat si un set de arcuri -30/30 de la Apex, iar asta dintr-un singur motiv: Andi nu a reusit sa gaseasca una reglabila potrivita modelului.

I've got the power: Kia Cee'd by Andi

Tot in ideea unui exterior de invidiat si-a facut intrarea in scena atelierul de la PLM Tuning, unde Andi face parte din echipa. In fond, nu exista nimic mai frumos pe lume decat sa ai CE modifica, UNDE si, nu in ultimul rand, ambitia de a pune in practica cele mai indraznete idei. Asadar, fericitul proprietar s-a pus serios pe treaba - asa au luat nastere actualele prelungiri spoiler, pragurile si portbagajul clean look. Bineinteles, in plan este o imbunatatire a bodykit-ului printr-un nou spoiler fata/spate, o noua grila la radiator si, poate, si un Bad Boy Look in locului actualelor pleoape montate.



I've got the power: Kia Cee'd by Andi

In categoria "planuri de viitor" intra si definitivarea sistemului audio prin schimbarea Head Unit-ului original cu unul de la Alpine, de preferinta Iva-w505, inlocuirea difuzoarelor originale si intergrarea acestora in fetele de portiera, un nou set de jante pe 18'', o retapitare a interiorului si ... vorba lui Andi, timp sa fie, ca idei sunt multe. Pentru toate acestea si tot ce va mai urma, pentru toate surprizele ulterioare si consecventa nu exista decat cuvinte de lauda. Felicitari, Andi!

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (44) Poze Kia Cee`d by Andi
mai multe