Spit Fire: Fiat Stilo by Alexandru

Spit Fire: Fiat Stilo by Alexandru
Cele mai durabile relatii se bazeaza pe asteptare. Asteptarea perfectiunii, intr-o forma sau alta, sau, de ce nu, asteptarea de a-ti vedea visul cu ochii, de-adevaratelea. In cazul lui Alex nu s-a intamplat chiar asa, adica mai intai a vazut Fiat Stilo Abarth Coupe-ul si, cu ganduri de tuning in background, a luat nastere povestea.
Distribuie pe Facebook

Masina a gasit-o in Franta, a zarit Fiat-ul intr-o parcare dintr-o zona nu tocmai prietenoasa. Era de vanzare si, foarte la vedere pus, avea un numar de telefon. Restul? Detalii.

Fiat Stilo by Alexandru


Alex a cumparat masina si timp de 2 zile a curatat-o si ... fara investitii majore, Fiatul devenise stralucitor. A fost platita taxa de inmatriculare 800E -numarul de inmatriculare HD-24-GTA spune totul!, dupa care au urmat planurile.

Fiat Stilo by Alexandru


Planuri care, deloc surprinzator, s-au facut direct pe "campul de batalie", adica popriul garaj. In momentul in care ai doua masini - la acea vreme Alex detinea si un Fiat Stilo 1.6l 16V modificat, deciziile se iau mai greu. Pe 20 decembrie 2008 s-a inceput demontarea Abarth-ului, iar pana pe 23 era deja gata pregatita pentru vopsit.

Fiat Stilo by Alexandru


Pe 7 ianuarie, cand se inchiria cabina de vopsit, Alex inca nu stia spre ce culoare sa se orienteze. Initial, gandurile lui se indreptau spre un negru, insa in paleta de culori a fost "reperat" un rosu pur Standox - nu era combinat cu portocaliu sau alte nuante, ci chiar rosul folosit la RS4, care se aplica doar cu lac Crystal Clear, tot Standox.

Fiat Stilo by Alexandru


Sacrificiul a fost mare, insa rezultatul ... Ei bine, sa zicem ca rezultatul este mai mult decat incantator. Integral, proiectul a fost finalizat pe 10 martie 2009, mai ales datorita faptului ca piesele comandate din UK intarziau sa apara.

Fiat Stilo by Alexandru


Dar sa trecem la subiect, adica la modificari. Alex a inceput cu exteriorul, cand a montat spoilerul fata complet customizat cu ajutorul unei prelungiri Novitec, praguri si eleron Abarth, faruri polishate, kit xenon 55W Siemens, plus folia Llumar in fata si in spate.

Fiat Stilo by Alexandru


La rand a urmat inlocuirea sistemului de evacuare cu unul Ragazzon Top Line, complet din inox. De asemenea, Fiat-ul a mai primit o admisie BMC CDA,  axe cu came KentCams si un colet special de la Brembo - discuri de frana Grooved si placute. Iar suspensia FK a coborat garda la sol cu 11 cm, in timp ce performantele masinii au crescut cu 40 CP, pana la 210.

Fiat Stilo by Alexandru


O pasiune se numeste acel CEVA care e hranit in mod constant, deci nici interiorul nu a ramas neatins. Alex s-a orientat, ca si in cazul exteriorului, catre ceva cat mai Cult Style, deci impactul nu e strigator la cer.

Fiat Stilo by Alexandru


Fiat-ul a fost dotat cu scaune cu suporti custom FK Rally si centuri in 4 puncte, presuri, pedale, footrest - toate MOMO. Insa asta nu e chiar totul. Interiorul frapeaza si la capitolul muzica, deci prezenta sistemului audio VIBE nu ne mira. De fapt, chiar ne bucura - Music is good!

Fiat Stilo by Alexandru

Alex, desi a luat Fiat Stilo Abarth-ul cu sine in Marea Britanie, e fericit. Masina, de asemenea. Proiectul a fost dus la bun sfarsit, adica nu mai urmeaza vreo modificare, pe principiul Clean Look "ce-i prea mult strica" .

Fiat Stilo by Alexandru

Mai are in garaj un Subaru Impreza WRX STI din 1996( classic ), importat din Japonia, de 324 CP  masurati pe dyno pe care il foloseste ca masina de zi cu zi. Asadar, chiar daca povestea Fiat-ului intra intr-un moment de stagnare, ne bucuram deja de urmatoarea intalnire cu Alex - are de gand sa mai pluseze 100 CP puterii Impreza-ului, deci nerabdarea e mare. Felicitari, Alex!

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Fiat Stilo by Alexandru
mai multe