Maserati-ul asta ne arata ca in China se face si tuning de calitate

Maserati-ul asta ne arata ca in China se face si tuning de calitate
  • Cel mai nou pachet de tuning destinat Maserati-ului Ghibli vine tocmai din China
  • ASPEC este numele companiei care a luat la modificat super-sedanul italian
  • Imbunatatirile operate vizeaza atat aspectul tehnic, cat si aspectul estetic
Distribuie pe Facebook

Chiar daca formula "masina italiana si tuning chinezesc" nu sunt intocmai imbucurator, adevarul este ASPEC a facut o treaba excelenta atunci cand a venit vorba despre modificarea Maserati-ului Ghibli.

Dupa un Volkswagen Golf R dus in 400 de cai putere si o binemeritata vacanta, chinezii de la ASPEC revin astazi cu un nou proiect de tuning. Un proiect de tuning ce are la baza modelul Maserati Ghibli, mai exact. Si care, dupa cum putem observa si in numeroasele fotografii facute publice de respectiva companie asiatica, se remarca printr-o portie sanatoasa de agresivitate.

Maserati Ghibli by ASPECMaserati Ghibli by ASPEC

Maserati Ghibli by ASPEC

Bine, poate am exagerat putin, insa nici nu vei trece cu vederea prelungirea proeminenta ce insoteste acum spoilerul fata sau difuzorul posterior de dimensiuni mai mult decat generoase. Acelasi lucru il putem spune, de asemenea, si despre prizele de aer de la nivelul capotei motorului sau eleronul pronuntat pe care il intalnim acum in echiparea portbagajului.

Si nu, surprizele de ordin estetic nu se opresc aici. Nu inainte de a apuca sa aducem in discutie si jantele forjate cu design in sapte spite - care, dupa umila noastra parere, ar fi meritat un diametru mai mare. Lasand insa in urma acest sentiment, sufletul nostru se umple de bucurie la auzul vestii ca si propulsorul V6 bi-turbo prezent la datorie s-a ales cu cateva imbunatatiri.

Imbunatatiri care aduc in compartimentul motor un total de 470 CP si 650 Nm atunci cand se alimenteaza cu benzina normala de la pompa, respectiv 500 de cai putere si 670 de Newton-Metri in momentele in care carburantul din rezervor este unul de curse. Drept urmare, data fiind aceasta situatie, franele uriase de la Alcon si suspensia ajustabila marca Eibach sunt mai mult decat binevenite.

Acum, daca vine vorba despre pretul modificarilor operate, trebuie sa precizam ca oficialii ASPEC nu s-au grabit prea tare sa lamureasca si acest aspect. Nu de alta, dar au preferat ca in schimb sa ne ofere un scurt material video cu versiunea lor de Maserati Ghibli.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Maserati Ghibli by ASPEC
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 2 Iulie 2015